Kokin nikseillä kananmuna kypsyy juuri täydellisesti.
Paistetun kananmunan valmistamisen luulisi olevan maailman simppelein kokkausprojekti keittiössä, mutta täydellisen lopputuloksen aikaansaaminen tuntuu olevan välillä mahdotonta.
Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä kananmunien suhteen, mutta tässä jutussa tavoitellussa täydellisessä kananmunassa on kypsynyt valkuainen, mutta juuri sopivasti juokseva keltuainen.
Huffpost haastatteli New Yorkissa asuvaa kokkia, joka jakoi takuuvarmat niksit siihen, että paistettu kananmuna onnistuu joka ikinen kerta.
Lue myös: Ethän tee näin? Pieni virhe kananmunan kanssa voi kostautua
Mitä tarvitset täydellisten kananmunien paistamiseen?
Täydellisen kananmunan paistamista varten tarvitset luonnollisesti kananmunan, öljyä tai voita, kannellisen pannun sekä ilmeisesti lempeän kosketuksen.
– Kananmunia pitäisi kohdella rakkaudella ja lempeydellä, jotta ne ovat kiiltäviä, samettisia ja kirkkaita, kokki Mariam Shah kertoo.
Lempeyden tulisi olla Shahin mukaan kantava teema koko kokkaamisen ajan, huomioiden myös paistolämpötilan. Kokin mukaan kannattaa mieluummin paistaa hieman matalammalla lämmöllä kuin käyttää liian kuumaa pannua.


