Huippukokin resepti uudenvuoden pöytään: "Helppo, näyttävä ja maukas"

Kampasimpukat Gaijin

Sivumaku-blogissa vinkataan tällä kertaa helppo kampasimpukkaresepti, joka sopii uudenvuoden näyttävään juhlapöytään.

Kaipaatko uusia ideoita uudenvuoden tarjoiltaviksi? Sivumaku-blogin Jani Kinnunen suosittelee ravintola Gaijinin kampasimpukkaherkkua:

– Uusivuosi on kuohuviinin juhlaa ja äyriäiset kuplivan parhaita kavereita. Siksipä tuli mieleen jakaa tämä Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Gaijin-ravintolan keittokirjasta otettu kampasimpukkaresepti, joka on helppo, näyttävä ja tapansa mukaan todella maukas. Kuin luotu vuoden 2015 vastaanottamista varten. 

Kinnusen mukaan alkupalan kokoinen annos on upeimmillaan kampasimpukan kuoresta tarjoiltuna.

– Mutta onneksi astiassa ja vaikkapa mädin laadussa toimii kompromissikin. Itse käytin lohenmätiä, jonka väri on likimain sama kuin taimenella. Ruoka toimii yhden simpukan pikkuherkkuna aperitiivin kera, mutta itse keräsin lautaselle kolme kappaletta kunnon alkupalaksi.

Nappaa resepti Sivumaku-blogista

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja