Henri Alénin uunilohi on arkiruokahitti: "Helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä"

uunilohi lohi
Kokeile uunilohta Henri Alénin tapaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Tätä Henri Alénin helppoa uunilohiohjetta kannattaa testata!

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen nakkikeitto, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike tai mahtava vaihtoehto ainaisille kalapuikoille.

Tällä kertaa arkiruokahitiksi nostetaan mahtava uunilohiohje.

Uunilohta Henri Alénin tapaan

Perinteinen uunilohi maistuu suomalaisille vuodesta toiseen ja on yksi kiistattomista arkiruokasuosikeista. Oman säväyksensä klassikkoruoalle on antanut muun muassa tunnettu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. Alén esittelee lohireseptinsä tekemässään Henkan keittiössä -keittokirjassa (Readme 2020),

"Idän ihmelohi” on helppo lohiohje, jossa Alén hyödyntää aasialaisvivahteisia mausteita.

– Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis, Alén kuvailee reseptiään. 

Lohen maustamiseen ei montaa raaka-ainetta tarvita. 

Katso myös video: Kari Aihisen vinkit kermaisen lohi-perunalaatikon valmistamiseen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja