Henri Alén kehottaa lukemaan pastapakkauksen tarkkaan: "Halvin tapa syödä hyvää pastaa on…"
Mistä tunnistaa laadukkaan pastan?
Pastahylly pursuilee eri raaka-aineista valmistettuja ja monen eri muotoisia kuivapastoja – mistä tietää, mihin pussiin tarttua?
Onko pastalaaduilla todella huomattavaa eroa? Kokki ja ravintoloisija Henri Alén otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.
Lue myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"
Löytyykö paketista tämä teksti?
Alén aloittaa kirjoituksena puhuttelemalla Twitterin "pastan jauhajia".
– Halvin tapa syödä hyvää pastaa on katsoa, että siinä on merkintä, missä sana Bronzo. Pronssiterällä tehdyssä pastassa on karhea pinta, johon se soosi tarttuu, eikä teflonmainen kuten halvimmissa pastoissa, Alén kirjoittaa.
Al bronzo -teksti tarkoittaa, että pasta on puristettu pronssisen suulakkeen läpi, joka tekee pastaan karheamman pinnan.
Karheampi pinta tarkoittaa taas käytännössä sitä, että kastike ja näin ollen myös maku tarttuu pastaan paremmin.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Katso myös: Muistatko vielä tämän mainoksen? Raketti kuuhun ja spagetti suuhun!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria