Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén kehottaa lukemaan pastapakkauksen tarkkaan: "Halvin tapa syödä hyvää pastaa on…"

7:41Arkiruokaan iloa ja makua - Henri AlénKATSO MYÖS: Henri Alén kertoo, miten arkiruokaan saa iloa ja makua.
Julkaistu 14.02.2023 08:15

Emmi Niiniaho

Mistä tunnistaa laadukkaan pastan?

Pastahylly pursuilee eri raaka-aineista valmistettuja ja monen eri muotoisia kuivapastoja – mistä tietää, mihin pussiin tarttua?

Onko pastalaaduilla todella huomattavaa eroa? Kokki ja ravintoloisija Henri Alén otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.

Lue myös: Henri Alén tyrmää yleisen harhaluulon fine dining -ravintoloista: "Se on ihan palturipuppua"

Löytyykö paketista tämä teksti?

Alén aloittaa kirjoituksena puhuttelemalla Twitterin "pastan jauhajia".

– Halvin tapa syödä hyvää pastaa on katsoa, että siinä on merkintä, missä sana Bronzo. Pronssiterällä tehdyssä pastassa on karhea pinta, johon se soosi tarttuu, eikä teflonmainen kuten halvimmissa pastoissa, Alén kirjoittaa.

Al bronzo -teksti tarkoittaa, että pasta on puristettu pronssisen suulakkeen läpi, joka tekee pastaan karheamman pinnan.

Karheampi pinta tarkoittaa taas käytännössä sitä, että kastike ja näin ollen myös maku tarttuu pastaan paremmin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Arvostetun lehden pasta carbonara -resepti lytättiin täysin: "Tuon pitäisi olla laitonta"

Lue myös: Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliä

Katso myös: Muistatko vielä tämän mainoksen? Raketti kuuhun ja spagetti suuhun!

0:26Muistatko vielä tämän mainoksen? Raketti kuuhun ja spagetti suuhun!Legendaarinen Raketti Spagetti tuli markkinoille yli 30 vuotta sitten. Muistatko vielä tämän spagettimainoksen?

PastaRuokaHenri AlénRuokaniksitMakuja
not-found-image
Emmi Niiniaho
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketistaAsiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Pastamestari Jarkko lyö faktat tiskiin: Tämä on suomalaisten yleisin virhe pastan valmistuksessa – et kai sorru? Milloin pasta on täydellisen kypsää? Henri Alén paljastaa lyömättömän vinkin

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 8.12.16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 3.12.16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 28.11.18:52
    Ruokaniksit

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti

  • 27.11.16:15
    Ruoka

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • 20.11.20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa