Miten keitetään täydellistä pastaa? Lue ammattilaisen vinkit.
Arvostetun Food52-ruokasivuston pasta-asiantuntija Meryl Feinstein paljastaa parhaat vinkkinsä pastaruokien valmistamiseen.
Lue myös: Nyt on nopea arkiruoka! Kati vinkkaa helpon ohjeen legendaariseen pastaan: "Maistuu koko perheelle"
Milloin suola lisätään?
Moni kotikokki on voinut törmätä neuvoon, jossa pastavesi kehotetaan suolaamaan ”meriveden kaltaiseksi”. Feinstein kuitenkin muistuttaa, että vaarana on tällöin pastan ylisuolaisuus.
Meriveden suolapitoisuuden sijaan pitäisikin miettiä ennemmin keittoa. Mausta pastavesi siis samaan tapaan suolalla, kun maustaisit mitä tahansa keittoa. Tarkkaa suolamäärää on mahdonta nimetä, sillä suolat ovat erilaisia.
– Kun maistat pastaa sitä keittäessäsi, sen tulsi maistua mukavan suolaiselta. Jos pasta maistuu vaisulta, lisää suolaa. Jos se maistuu suolaiselta kuin meri, lisää hieman vettä joukkoon. Jos se maistuu pastalta, jossa on hieman suolaa ripoteltuna päälle, olet onnistunut. Kokeilemalla oppii.
Feinstein muistuttaa myös, että suola tulisi lisätä kiehuvaan veteen juuri ennen pastan lisäämistä. Jos suolan lisää aiemmin, se tiivistyy veden haihtuessa ja lopputulos on haluttua suolaisempi.
Älä lisää oliiviöljyä
Pastaveteen ei tarvitse lisätä mitään muuta kuin suolaa. Oliiviöljy ei ehkäise pastan tarttumista, toisin kuin usein luullaan.