Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä tiedot kannattaa aina tarkastaa pastapaketista

1:19Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!Paljonko on yksi annos pastaa? Katso videolta, miten voit mitata sen ilman keittiövaakaa!
Julkaistu 25.10.2024 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Asiantuntija kertoo, miten laadukasta pastaa valmistetaan.

Perjantaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1995, kun Roomassa järjestetyssä kansaivälisessä pastakonferenssissa päätettiin varata erityinen päivä pastan arvostamiselle.

Vuodesta 1989 toimineen Pastificio Bragagnolo -pastaperheyrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Furio Bragagnolo kertoo nyt laadukkaan pastan salat.

Lue myös: Tämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"

Nämä asiat kannattaa katsoa pastapakkauksesta

Bragagnolon mukaan pastapakkaus kannattaa tutkia tarkkaan ennen pastan valintaa.

– Kiinnitä ensimmäiseksi huomiota pastan väriin. Laadukkaan pastan väri on vaaleankeltainen, Bragagnolo kertoo tiedotteessa.

Myös proteiinipitoisuudella on väliä. Asiantuntijan mukaan sen olisi hyvä olla noin 13–14 prosenttia. Kolmas tärkeä seikka on pastan valmistusmenetelmä.

– Laadukas pasta on valmistettu puristamalla se pronssista valmistettujen muottien läpi. Menetelmä tekee pastan pinnasta karhean, jolloin kastike tarttuu helpommin.

Valmistusmenetelmä parantaa Bragagnolon mukaan myös pastaruokien suutuntumaa ja makua.

Lue myös: Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliä

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaaHenri Alén kehottaa lukemaan pastapakkauksen tarkkaan: "Halvin tapa syödä hyvää pastaa on…"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Milloin pasta on täydellisen kypsää? Henri Alén paljastaa lyömättömän vinkin3 asiaa, jotka tulisi aina lisätä pastan joukkoon – teetkö sinä näin?Haarukalla vai lusikalla? Lue häkellyttävät pastafaktat!
PastaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"