Helpolla tekniikalla puristat limestä mehut – eri tekniikka kuin sitruunan kanssa

shutterstock_116620936
Shutterstock

Lime tuo ruokiin mausteen roolissa mukavaa twistiä, mutta limestä ei kannata puristaa mehua sitruunan tapaan.

Sitruunasta puristetaan tavallisimmin mehu siten, että hedelmä leikataan kahtia ja molemmat puoliskot puristetaan erikseen sitruspuristimella. Pienikokoista vihreää sitruunaa muistuttavasta limestä ei kannata sen ulkomuodosta huolimatta puristaa mehuja samaan tapaan kuin sitruunasta.

Limeä ei kuitenkaan kannata halkaista mehujen puristamiseksi, vaan limen sivuista kannattaa leikata ensin paloja, jotka puristetaan ensin käsin. Tämän jälkeen limen kantaa kierretään siten, että loput mehut irtoavat hedelmästä. Tämän tekniikan lopputuloksena limestä saa irti huomattavasti enemmän mehua kuin halkaisemalla hedelmän.

Katso videolta, kuinka lime kannattaa leikata, jotta hedelmästä saa mahdollisimman paljon mehua irti!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.