Helpolla tekniikalla puristat limestä mehut – eri tekniikka kuin sitruunan kanssa

shutterstock_116620936
Shutterstock

Lime tuo ruokiin mausteen roolissa mukavaa twistiä, mutta limestä ei kannata puristaa mehua sitruunan tapaan.

Sitruunasta puristetaan tavallisimmin mehu siten, että hedelmä leikataan kahtia ja molemmat puoliskot puristetaan erikseen sitruspuristimella. Pienikokoista vihreää sitruunaa muistuttavasta limestä ei kannata sen ulkomuodosta huolimatta puristaa mehuja samaan tapaan kuin sitruunasta.

Limeä ei kuitenkaan kannata halkaista mehujen puristamiseksi, vaan limen sivuista kannattaa leikata ensin paloja, jotka puristetaan ensin käsin. Tämän jälkeen limen kantaa kierretään siten, että loput mehut irtoavat hedelmästä. Tämän tekniikan lopputuloksena limestä saa irti huomattavasti enemmän mehua kuin halkaisemalla hedelmän.

Katso videolta, kuinka lime kannattaa leikata, jotta hedelmästä saa mahdollisimman paljon mehua irti!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja