Terveellinen omenamehu valmistuu kotona superhelposti – pelkkä raastaminen ja puristaminen riittää!

omenapuu
Itse tehty omenamehu ei sisällä keinotekoisia ainesosia. Shutterstock

Suomalaiset omenat alkavat olla kypsiä ja omenapuiden oksat painuvat raskaina maahan. Jos olet itse kypsä omenapiirakkaan ja -hyveeseen, hyödynnä sato kotitekoiseen omenamehuun.

Haetko sinäkin tonkan omenamehua lähikaupasta, vaikka voisit saada juomasi vielä lähempää? Itse valmistettuun omenamehuun voit käyttää niin puussa edelleen olevat omenat kuin jo maahan pudonneet yksilöt. Vältä kuitenkin jauhoisia, homeisia, pahoin vaurioituneita ja pilaantumaisillaan olevia omenoita. Jätä huonolaatuiset omenat maahan ja vie myöhemmin syksyllä kaatopaikalle muun haravointijätteen mukana.

Kuulostaako mehun puristaminen vaivalloiselta? Sitä se ei ole. Seuraavasta reseptistä valmistuu kolme litraa herkullista, terveellistä ja taatusti tuoretta omenamehua parissa kymmenessä minuutissa. Et välttämättä tarvitse edes tuoremehulinkoa, sillä voit vain raastaa omenat ja puristaa ne suuren metallisiivilän läpi. Jos käyttämättömiä omenoita on paljon, voit viedä ne myös mehuasemalle mehustettavaksi tai valmistaa mehun erissä.

Omenamehun resepti

5 kilogrammaa omenoita

Laita omenat vesihauteeseen ja puhdista ne. Pilko tai raasta omenat pieneksi. Purista omenamassa mehulingon tai suuren metallisiivilän läpi ja pullota. Eikö olekin helppoa!

Jos et ole hirmuinen mehunjuoja ja haluat omenamehun säilyvän pidempään, pastöroi omenat lämmittämällä omenamassa vähintään 77 asteeseen. Valmista mehu kuumasta omenamassasta samoin siivilöimällä ja siirrä pullot viileään ne täytettyäsi.

Lähde: Expressen

***Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat