Kymmenkertainen määrä ravintoaineita mehuun verrattuna: Sitruunan kuori kannattaisi aina syödä
Sitruunankuoren syöminen ei äkkiseltään houkuttele, mutta se sisältää runsaasti vitamiineja ja on voimakkaan makunsa ansiosta loistava tapa tuoda lisäpotkua ateriaan.
Söisitkö sitruunankuorta? Suomessa kirpakan hedelmän pintaa on totuttu hyödyntämään lähinnä leivonnaisissa ja ruoan koristelussa, mutta sitä kannattaisi käyttää enemmänkin, sillä se sisältää jopa kymmenkertaisen määrän ravintoaineita sitruunan mehuun verrattuna. Siitä saa runsaat määrät muun muassa A- ja C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, betakaroteenia ja kaliumia.
Yksi tapa hyödyntää kuori on laittaa sitruuna pakastimeen muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen kuoria se ohuiksi viipaleiksi. Tämän jälkeen sitä voi sekoittaa vaikkapa smoothien joukkoon, salaattiin raikkaaksi mausteeksi tai syödä sellaisenaan.
Voit myös keittää teetä sitruunan kuoresta: keitä kahden sitruunan kuori litrassa vettä ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Poista liedeltä ja lisää vielä sitruunan mehua teehen. Kaada hunajaa mausteeksi ja nauti höyryävän kuumana.
Muista hyödyntää luomusitruunoita ja pese kuori huolellisesti ennen käyttöä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan