Harva on tajunnut kokeilla: Salainen ainesosa tekee pihvistä entistä mureamman
Toivoisitko, että valmistamasi pihvit olisivat edes aavistuksen verran mureampia? Hyvin yksinkertainen ainesosa voi tehdä toiveestasi totta.
Niinkin yksinkertaisella raaka-aineella, kuin sokerilla voi lihaan saada kaivattua mureutta. Jo aavistus tuttua makeuttajaa voi auttaa saamaan pihveihin toivotun tekstuurin.
Sokeri mureuttaa lihaa
Sokeri on luontainen mureuttaja, ja tästä syystä se tekee pihveistä entistä herkullisempia. Lihan voi maustaa sokerilla helposti esimerkiksi sokerisen mausteseoksen avulla.
Sekoita neljä osaa suolaa, kolme osaa ruskeaa sokeria, kaksi osaa paprikamaustetta ja yksi osa cayennepippuria. Ei kannata ihmetellä sitä, että mausteseoksen reseptissä sokeria on muihin raaka-aineisiin nähden paljon, sillä sokeri takaa myös sen, että pihviin syntyy paistamisen jälkeen kaunis, karamellisoitunut pinta.
Lähde: Epicurious
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti