Herkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman

Munakokkeli
Juomaskoituksesta tuttu maustekastike sopii hyvin myös kananmunien maustamiseen. Shutterstock

Vaihtelua munakokkeliin saat lisäämällä munien joukkoon muutaman tipallisen voimakasta maustekastiketta. 

Luulitko jo kokeilleesi kaikki mahdolliset vinkit, joita munakokkelin valmistukseen liittyy? On kuitenkin olemassa yksi hieman erikoisempi ainesosa, jota et taatusti ole vielä kokeillut lisätä munakokkelisi joukkoon. Ja tämä ainesosa on Worcesterkastike.

Tätä voimakasta, anjovista tai sardellia sisältävää kastiketta käytetään tyypillisesti liharuokien maustamiseen ja Bloody Mary -juomasekoitukseen, mutta mikään ei estä lisäämästä sitä myös kananmunien joukkoon.

Suolaa ei tarvitse lisätä joukkoon lainkaan 

Popsugar-sivustolle niksistä kirjoittaneen Erin Cullumin mukaan yhdistelmä on mielenkiintoinen –  mutta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla. Cullum suosittelee lisäämään Worcesterkastiketta 1/4 teelusikallista kahta munaa kohden, ja sekoittamaan ainesosat huolellisesti ennen valmistusta.

Worcesterkastike on jo itsessään suolaista, joten sinun ei tarvitse lisätä joukkoon suolaa. Tätä vinkkiä kannattaa kokeilla rohkesti, sillä suolaisuuden lisäksi kastike antaa munakokkeliin hieman savuisuutta ja umamimaista makua.

Voi olla, että munakokkelista saattaa tämän vinkin ansiosta tulla lempiruokalajisi.

Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.