Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"

Shutterstock
Julkaistu 05.08.2020 17:05

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiesitkö, että myös piimä käy ruoanlaittoon? Piimä sopii yllättävään moneen klassikkoruokaan ja tekee esimerkiksi lohesta maukkaampaa ja parempaa, kertoo ruokasivusto The Kitchn. 

Piimä on monelle suomalaiselle tuttu ruokajuoma. Piimää voi käyttää monipuolisesti myös leivonnassa, ja se on tuttu raaka-aine esimerkiksi Maisemakahvilan piirakka -hittiohjeessa.

Piimässä haudutettu lohi kuulostaa kieltämättä melko eksoottiselta, mutta ruokalajille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään piimän tekevän lohesta uskomattoman mehevää.

– Hauduttaminen on hellävarainen kypsennystapa, joka on täydellinen esimerkiksi kalan valmistamiseen. Annat vain nesteen porista ja kala kypsyy hiljalleen, sivustolla neuvotaan. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Monissa resepteissä lohi haudutetaan esimerkiksi kalaliemessä tai vedessä, mutta The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja päätti kokeilla uutta lähestymistapaa.

– Päätimme kokeilla odottamatonta raaka-ainetta, jolla saimme herkullisen ja totaalisen ainutlaatuisen lopputuloksen. 

Reseptissä lohi kypsennetään pannulla seoksessa, jossa on kaksi osaa piimää ja yksi osa kasvislientä. Liemi maustetaan sitruunalla, valkosipulilla, laakerinlehdillä, dijon-sinapilla ja sipuleilla. Sipulia ja valkosipulia ei tarvitse edes hienontaa, vaan ne antavat makua liemeen pilkkomattakin. 

Piimä saattaa hieman juoksettua nesteen kuumentuessa, mutta lopuksi voit siivilöidä mahdolliseet kokkareet pois ja tarjoilla nesteen kastikkeena lohen kanssa.

Lue myös: Tiesitkö tätä kirjolohesta? Yleinen harhaluulo, johon moni suomalainen sortuu: "Virheellinen käsitys elää edelleen"

Lähde: The Kitchn

***

Testa myös Kari Aihisen savulohipasta:

7:55Currylla maustettu savukalapasta

Lisää aiheesta:

Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"Ruokatoimittaja testasi älyttömän suositun keiton – valmistaminen aloitetaan mikrossa: "Nyt ymmärrän sen suosion"Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:03
    Leipä

    Tarkista yksi oleellinen asia, kun ostat leipää – vaikutus terveyteen

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 08:09
    Kasvikset

    Kevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa

  • Eilen16:45
    Ruokamatkailu

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • Eilen12:58
    Kiina

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä