Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto

0:57Näin valmistuu Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeittoKatso videolta, kuinka valmistuu aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan.
Julkaistu 21.01.2022 12:34

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen reseptillä valmistat herkullista jättikatkarapukeittoa.

Ainekset

  • 300 g jättikatkarapuja (kypsentämättömiä)
  • 1 paksoi
  • nippu kevätsipulia
  • 6 kpl ruskeita herkkusieniä
  • 15 g varsiparsakaalia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 lime
  • 1 sitruunaruoho
  • pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 8 kpl kaffirlimenlehtiä
  • 1l mietoa kalalientä
  • 1rkl kalakastike
  • 1 rkl hummerifondi
  • pieni nippu korianteria
  • ruokaöljyä
  • tarvittaessa ripaus suolaa

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen aasialainen jättikatkarapukeitto:

  1. Leikkaa paksoi ja kevätsipuli paloiksi. Viipaloi herkkusienet ja pilko valkosipulit. Halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Leikkaa lime lohkoiksi. Hakkaa veitsellä sitruunaruohon pinta rikki. (Huom. sitruunaruoho on mausteena, sitä ei ole tarkoitus syödä.)
  3. Leikkaa chili renkaiksi. Raaputa lusikalla inkiväärin kuori ja viipaloi. Leikkaa varsiparsakaali 3–4 osaan.
  4. Lisää kasariin ruokaöljyä ja lisää tomaatit, herkkusienet, valkosipuli, chilit,  hummerifondi, kaffirlimenlehdet ja varsiparsakaali. Kuullottele hetken aikaa.
  • Lisää hummeriliemi sekä inkivääri ja sitruunaruoho. Purista muutamasta limelohkosta mehut ja lisää lohkot keitokseen. Lisää kalakastike ja mausta suolalla. Kiehauta.
  • Lisää jättikatkaravut ja paksoi ja korianteri. Keittele hiljaa hymyillen pari minuuttia, kunnes katkaravut ovat kypsiä.
  • (Jos jättikatkarapuja ei löydy, niin kypsä katkarapukin käy. Lisää ne vasta valmiiseen keittoon, äläkä enää kiehauta. Tarjoile heti.)

    Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin reseptiKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopeltiLohi-bento – Katjan reseptiHarri Syrjäsen thaimaalainen kanakeittoHarri Syrjäsen katkarapupastaPortobelloburgeri lisukkeineen
    Maailman keittiötAasialainen ruokaHarri SyrjänenKatkarapukeittoSienetPääruoatKeitot

    Tuoreimmat aiheesta

    Maailman keittiöt
    • 29.01.202317:30
      Munakas

      Harri Syrjäsen texmex-munakas

    • 04.03.202217:00
      Pastat ja nuudelit

      Harri Syrjäsen helppo Kievin kana

    • 11.02.202213:05
      Gulassikeitto

      Harri Syrjäsen gulassikeitto

    • 21.01.202212:34
      Aasialainen ruoka

      Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

    • 08.01.202209:00
      Kanakeitto

      Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto