Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki ei ymmärrä joulun suosikkiherkun käyttöä: "Ne voisi ihan rauhassa jättää hyllyyn"

Pakasteherneet saavat Hans Välimäeltä siunauksen.
Pakasteherneet saavat Hans Välimäeltä siunauksen.Shutterstock
Julkaistu 23.12.2015 19:59
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Monen suomalaisen joulupöydästä löytyvät säilykeherneet eivät ole huippukokki Hans Välimäen makuun.

Hans Välimäelle valinta pakasteherneiden ja säilykeherneiden välillä on joulupöydässä helppo. Huippukokki kertoi myös vinkkinsä siihen, kuinka herneistä saa loihdittua entistä herkullisemman lisukkeen.

Pakasteherneet saavat huippukokin siunauksen

Välimäki kertoo, että pakasteherneet ovat joulun hernevaihtoehdoista hänen suosikkinsa. Huippukokilla on kuitenkin tapana työstää pakasteherneet herkulliseksi pyreeksi.

– En minä muuten niistä hirveästi välitä, kun ne pyörivät lautasella, mutta pyreenä ne ovat oikeasti hyvänmakuisia, Välimäki toteaa.

Huippukokin käyttämän reseptin mukaan pakasteherneet soseutetaan kuumassa vedessä lämmittämisen jälkeen kylmän voinokareen kera.

Entistä enemmän herneisiin saa makua paistamalla ensin pannulla vähän voita, sipulia ja valkosipulia ja lisäämällä raaka-aineiden joukkoon hieman vettä. Tämän jälkeen raaka-aineet yhdistetään herneiden kanssa ja soseutetaan.

– Näistä raaka-aineista saa erityisen hyvänmakuisen, kirkkaanvihreän pyreen, Välimäki kertoo.

Säilykeherneet eivät ole huippukokin suosikkeja

Pakasteherneille löytyy pyreen muodossa sija Välimäen joulupöydästä, mutta säilykeherneitä hän ei ole oppinut käyttämään.

– Niitä minä en ole ikinä oppinut käyttämään. Olen maistanut niitä ja puolestani ne voisi ihan rauhassa jättää sinne hyllyyn, Hans nauraa.

Makuja.fi opastaa: näin teet hienon suklaalevytalon. Katso video:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nyt on helppoa! Tässä on Hans Välimäen ehdoton kesäherkku: "Oikein hyvä dagen efter -ruoka"Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa, miten hodarit kannattaa oikeasti tehdä: Paras lämmitystapa saattaa yllättää Keittiömestari Pekka Terävä keksi parhaan tavan keittää varhaisperunat – kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestäHarri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"
JouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?