Hans Välimäki ei ymmärrä joulun suosikkiherkun käyttöä: "Ne voisi ihan rauhassa jättää hyllyyn"

shutterstock_227717065
Pakasteherneet saavat Hans Välimäeltä siunauksen. Shutterstock

Monen suomalaisen joulupöydästä löytyvät säilykeherneet eivät ole huippukokki Hans Välimäen makuun.

Hans Välimäelle valinta pakasteherneiden ja säilykeherneiden välillä on joulupöydässä helppo. Huippukokki kertoi myös vinkkinsä siihen, kuinka herneistä saa loihdittua entistä herkullisemman lisukkeen.

Pakasteherneet saavat huippukokin siunauksen

Välimäki kertoo, että pakasteherneet ovat joulun hernevaihtoehdoista hänen suosikkinsa. Huippukokilla on kuitenkin tapana työstää pakasteherneet herkulliseksi pyreeksi.

– En minä muuten niistä hirveästi välitä, kun ne pyörivät lautasella, mutta pyreenä ne ovat oikeasti hyvänmakuisia, Välimäki toteaa.

Huippukokin käyttämän reseptin mukaan pakasteherneet soseutetaan kuumassa vedessä lämmittämisen jälkeen kylmän voinokareen kera.

Entistä enemmän herneisiin saa makua paistamalla ensin pannulla vähän voita, sipulia ja valkosipulia ja lisäämällä raaka-aineiden joukkoon hieman vettä. Tämän jälkeen raaka-aineet yhdistetään herneiden kanssa ja soseutetaan.

– Näistä raaka-aineista saa erityisen hyvänmakuisen, kirkkaanvihreän pyreen, Välimäki kertoo.

Säilykeherneet eivät ole huippukokin suosikkeja

Pakasteherneille löytyy pyreen muodossa sija Välimäen joulupöydästä, mutta säilykeherneitä hän ei ole oppinut käyttämään.

– Niitä minä en ole ikinä oppinut käyttämään. Olen maistanut niitä ja puolestani ne voisi ihan rauhassa jättää sinne hyllyyn, Hans nauraa.

Makuja.fi opastaa: näin teet hienon suklaalevytalon. Katso video:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja