Mainos

Nyt on helppoa! Tässä on Hans Välimäen ehdoton kesäherkku: "Oikein hyvä dagen efter -ruoka"

MTV:n Viiden jälkeen ohjelma vieraili keittiömestari Hans Välimäen perheen mökillä  ja sai kokilta parhaat vinkit kesäherkkujen valmistamiseen. Yksi Välimäen oma suosikeista on gubbröra. Oletko koskaan maistanut?

Keittiömestari Hans Välimäki valmisti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa monenlaisia kesäherkkuja. Välimäki muun muassa opasti, miten tehdään helposti täydellinen hollandaisekastike esimerkiksi parsojen kaveriksi. 

Lisäksi keittiömestari suositteli kesäpöytään myös erilaisia silliherkkuja. Hans Välimäen oma ehdoton kesäsuosikki on gubbröra. 

– Gubbröra eli suomalaisittan sillimössö, on Ruotsista Suomeen rantautunut silliherkku. Matjessilliä, keltasipulia, ruohosipulia, tilliä, kananmunaa, majoneesia, creme fraichea, Välimäki kertoi ja kuvaili ohjelmassa.

Täydellinen kesäherkku ja "oikein hyvä dagen efter -ruoka"

Välimäen mukaan gubbröraa voi syödä pitkin kesää ja se sopii oikein hyvin vaikka alkuruoaksi. Gubbröra on myös hyvä tapa tutustua silliin, jos sitä ennakkoon hieman vierastaa. Keittiömestari suosittelee käyttämään ruokalajissa matjessilliä. 

– Olen itse oppinut syömään silliä oikeastaan vasta aikuisiällä. Sitten kun päästään keskikesään ja rapukausi starttaa, nii tämä on oikein hyvä dagen efter -ruoka, Välimäki nauraa viitaten siis krapulaan.

Hans Välimäellä on myös takuuvarma tapa kanamunien keittoon. Katso videolta, miten Välimäki suosittelee keittämään kananmunat, ja miten gubbröra valmistuu. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja