Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on helppoa! Tässä on Hans Välimäen ehdoton kesäherkku: "Oikein hyvä dagen efter -ruoka"

2:50Gubbröra on Hans Välimäen ehdoton kesäherkku:"Oikein hyvä dagen efter -ruoka"
Julkaistu 19.06.2021 08:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Viiden jälkeen ohjelma vieraili keittiömestari Hans Välimäen perheen mökillä  ja sai kokilta parhaat vinkit kesäherkkujen valmistamiseen. Yksi Välimäen oma suosikeista on gubbröra. Oletko koskaan maistanut?

Keittiömestari Hans Välimäki valmisti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa monenlaisia kesäherkkuja. Välimäki muun muassa opasti, miten tehdään helposti täydellinen hollandaisekastike esimerkiksi parsojen kaveriksi. 

Lisäksi keittiömestari suositteli kesäpöytään myös erilaisia silliherkkuja. Hans Välimäen oma ehdoton kesäsuosikki on gubbröra. 

– Gubbröra eli suomalaisittan sillimössö, on Ruotsista Suomeen rantautunut silliherkku. Matjessilliä, keltasipulia, ruohosipulia, tilliä, kananmunaa, majoneesia, creme fraichea, Välimäki kertoi ja kuvaili ohjelmassa.

Täydellinen kesäherkku ja "oikein hyvä dagen efter -ruoka"

Välimäen mukaan gubbröraa voi syödä pitkin kesää ja se sopii oikein hyvin vaikka alkuruoaksi. Gubbröra on myös hyvä tapa tutustua silliin, jos sitä ennakkoon hieman vierastaa. Keittiömestari suosittelee käyttämään ruokalajissa matjessilliä. 

– Olen itse oppinut syömään silliä oikeastaan vasta aikuisiällä. Sitten kun päästään keskikesään ja rapukausi starttaa, nii tämä on oikein hyvä dagen efter -ruoka, Välimäki nauraa viitaten siis krapulaan.

Hans Välimäellä on myös takuuvarma tapa kanamunien keittoon. Katso videolta, miten Välimäki suosittelee keittämään kananmunat, ja miten gubbröra valmistuu. 

Nappaa Hansin ohje: Gubbröra – sillikaviaari Hans Välimäen ohjeella

Lisää aiheesta:

Parasta parsarisottoa! Hans Välimäen ja Harri Syrjäsen helpot ohjeet: "Isoin virhe on..."Mitä ruokaa jauhelihasta? Hans Välimäki vinkkaa helpon huippuohjeen: "Aijaijai"Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"Hans Välimäki oppi anopiltaan superhelpon kalaohjeen – taivaallista varhaisperunoiden kanssa: "Elävä legenda"Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"Hans Välimäki vinkkaa erinomaisen kanareseptin: Testaa helppo pirikana!
RuokaHans VälimäkiViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:54
    Italia

    Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

  • ti16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • ti06:49
    Vatsavaivat

    Ruokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"

  • ma16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen