Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"

1:10Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte
Julkaistu 19.08.2018 13:59

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Tuoretta punajuurta hyödynnetään huippukokki Harri Syrjäsen mukaan vielä varsin vähäisesti kotikeittöissä. Parhain lisuke siitä syntyy asiantuntijan mukaan suolapedillä.

Katso yllä olevalta videolta, miten syntyy myös maailmalla trendi-ilmiöksi noussut punajuurilatte!

Kokkisota-ohjelmasta tutun huippukokki Harri Syrjäsen mukaan kaikista kasviksista suomalaiset eivät osaa arvostaa ollenkaan punajuurta. Kokkimaailmassa paljon hyödynnetty herkku päätyy harvoin kotikokkien ruokalistalle.

– Harva tekee tuoreesta punajuuresta mitään, usein käytetään vain säilykepunajuurta. Hyväähän sekin on, mutta se on täysin eri tuote, Syrjänen kertoo MTV Makuja-sivustolle.

– Luulen, että se voi johtua siitä, että punajuuri on todella kova ja sehän vaatii aika pitkän kypsymisajan. Ehkä ihmiset ovat niin malttamattomia, mutta vaikkapa uunipunajuuret ovat aivan mielettömän hyviä.

Syrjänen kertoo itse pitävänsä paljon punajuurista.

– Parasta on maku, ja rakenne on hyvä. Se on monikäyttöinen, hän selittää.

Parhaat punajuuret tehdään suolapedillä

Syrjänen valmistaa punajuuret samaan tapaan kuin hän valmistaa perunatkin eli uunissa suolapedillä! Samalla tekniikalla väitetään syntyvän myös kaikista parhaimman perunamuusin.

– Niihin tulee siitä sellainen hyvä paahteinen maku, Syrjänen kehuu.

Suolapeti tehdään kaatamalla uunivuoan pohjalle karkeaa suolaa ja upottamalla juurekset sen päälle.

Huippukokki neuvoo ensin pistelemään kokonaisiin, kuorimattomiin punajuuriin reikiä. Sitten punajuuret asetellaan suolapedille, jolla niitä paistetaan noin 200 asteisessa uunissa tunti ja 15 minuuttia.

Tämän jälkeen punajuurien annetaan jäähtyä hetki, jonka jälkeen ne kuoritaan ja lohkotaan.

Pehmeät punajuuret voi yhdistää esimerkiksi rucolan, pähkinöiden ja vuohenjuuston tai muun juuston kanssa, jolloin herkullisesti uunijuureksesta saa maukkaan lisukkeen tai salaatin.

LUE MYÖS: Näin syntyvät ravintolatasoiset uunijuurekset: Yhdellä yllättävällä asialla suuri merkitys!

Lisää aiheesta:

Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Parhaat uunijuurekset – suomalainen Michelin-tähtikokki paljastaa luottoreseptinsä: "Tämä on helppo tehdä"Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaKari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäKari Aihinen paljastaa salaisuuden parhaisiin uunijuureksiin: "Käyttöä ei voi koskaan ylikorostaa"
KasvisruokaJuureksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruoka
  • 5.9.14:45
    Pizza

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 25.6.23:01
    Ilmastonmuutos

    Sitra: Moni suomalainen valmis pienentämään hiilijalanjälkeään kasvisruokapäivällä

  • 14.06.202017:29
    Ruoka

    Suosikkibloggaaja Hanna Gullichsen saa törkyviestejä, kun hän käyttää lihaa – myös kelmu ja ketsuppi suututtavat

  • 07.06.202014:08
    MTV Uutiset Live

    Käveletkö sinä luonnon ruoka-aitan ohi päivittäin? Asiantuntija antaa vinkit villiyrttien käyttöön: "Moninkertaisesti enemmän ravintoaineita kuin pinaatissa"

  • 12.06.201908:55
    Ruoka

    Kuluttajan makutestissä selvä voittaja: Tässä on paras kasvisleikkele – "maistuu ihan meetvurstilta"