Halpaa, hyvää ja helppoa – miksi tätä suomalaista ruokaa vihataan?

Hellapoliisin kesäkeitto
Hellapoliisi

Kesäkeitto on ruokalaji, joka on jostain syystä aina jakanut vahvasti mielipiteet. Keitolle kannattaa uusi mahdollisuus, vaikka olisitkin joskus sitä syvästi inhonnut.

Muistatko sinä vielä kesäkeiton? Tämä tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto on monelle jo unholaan jäänyt herkku, mutta ehdottomasti uudelleen tutustumisen arvoinen. 

Vai kuulutko kenties kesäkeiton vankkoihin vihaajiin? Nyt jos koskaan kannattaa jättää kaikki  vanhat ennakkoluulot taakseen ja valmistaa tätä herkullista kesäruokaa. Tuoreita kasviksia, kuten porkkanaa ja herneitä sisältävä keitto on maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Omalta pihamaalta poimitut tai torilta ostetut raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

Kesäkeitto

Tämä keitto sopii kaikille, niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Käyttämällä laktoositonta maitoa ja sulatejuustoa saat ruoasta helposti myös laktoosi-intorelantikoille sopivan 

Ainesosat: 
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
3 porkkanaa
6 varhaisperunaa
Pieni kukkakaali
150 g herneitä
0,5 litraa maitoa
150 g sulatejuustoa
suolaa
voita

Valmistus:
Kuori porkkanat ja pese perunat huolellisesti. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi. 

Laita kaikki kasvikset paitsi herneet kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä kannen alla kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

atejuusto antaa keittoon sopivasti makua. 

Lisää joukkoon herneet, maito ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja lisää joukkoon nokare voita. Kiehauta ja nosta vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.