Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halpaa, hyvää ja helppoa – miksi tätä suomalaista ruokaa vihataan?

Hellapoliisi
Julkaistu 13.06.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Kesäkeitto on ruokalaji, joka on jostain syystä aina jakanut vahvasti mielipiteet. Keitolle kannattaa uusi mahdollisuus, vaikka olisitkin joskus sitä syvästi inhonnut.

Muistatko sinä vielä kesäkeiton? Tämä tuoreita kesäkasviksia sisältävä keitto on monelle jo unholaan jäänyt herkku, mutta ehdottomasti uudelleen tutustumisen arvoinen. 

Vai kuulutko kenties kesäkeiton vankkoihin vihaajiin? Nyt jos koskaan kannattaa jättää kaikki  vanhat ennakkoluulot taakseen ja valmistaa tätä herkullista kesäruokaa. Tuoreita kasviksia, kuten porkkanaa ja herneitä sisältävä keitto on maukasta ja terveellistä kasvisruokaa. Omalta pihamaalta poimitut tai torilta ostetut raaka-aineet ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

Kesäkeitto

Tämä keitto sopii kaikille, niin keliaakikoille kuin kasvissyöjillekin. Käyttämällä laktoositonta maitoa ja sulatejuustoa saat ruoasta helposti myös laktoosi-intorelantikoille sopivan 

Ainesosat: 
8 dl vettä
Kasvisliemikuutio
3 porkkanaa
6 varhaisperunaa
Pieni kukkakaali
150 g herneitä
0,5 litraa maitoa
150 g sulatejuustoa
suolaa
voita

Valmistus:
Kuori porkkanat ja pese perunat huolellisesti. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi pieniksi paloiksi. 

raaka-aineet
Herneet kypsyvät nopeasti, joten ne lisätään keittoon vasta loppuvaiheessa.

Laita kaikki kasvikset paitsi herneet kasvisliemellä maustettuun kiehuvaan veteen. Kypsennä kannen alla kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

kattilaSul

Lisää joukkoon herneet, maito ja sulatejuusto. Mausta suolalla ja lisää joukkoon nokare voita. Kiehauta ja nosta vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile tuoreen leivän kera.

kesäkeitto1Nauti kesäaikaan tuoreista kasviksista!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Uusi tapa valmistaa uusia perunoita – nämä pomminvarmat potut sulavat suuhun: "Naurettavan herkullisia"Halpaa, helppoa ja hyvää! Tämä keitto on arkiruokien klassikko – kuuluuko teidänkin perheen suosikkeihin?Näin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!Vaihtelua ruokapöytään! Valmista perunamuusin tilalle tätä herkkua juureksistaTv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!Puuro ei ole enää entisensä – valmista uusi hittiherkku kukkakaalista!
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta