Puuro ei ole enää entisensä – valmista uusi hittiherkku kukkakaalista!

puuro_mustikat
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että puuron voi valmistaa myös vihanneksista? Shutterstock

Kukkakaali on tämän hetken ehdoton hittivihannes! Tästä terveellisestä vihanneksesta valmistuu nyt herkullinen, kaikille sopiva puuro. 

Sosiaalinen media on hullaantunut tästä monipuolisesta, mutta ennen kaikkea terevellisestä vihanneksesta. Kukkakaalista loihditaan nyt mitä erilaisempia ruokalajeja. 

Kukkakaalitrendi on erittäin terveellinen, sillä tämä kasvis sisältää aimo annoksen antioksidantteja, C-vitamiinia ja kuituja. Ja mikä parasta, tämä herkku sisältää erittäin vähän kaloreita.

Kukkakaalista saa loihdittua terveellisiä ruokia, jotka sopivat lähes jokaiseen ruokavalioon, niin hiilihydraattien karttajille, paleo-ruokavaliota noudattaville kuin vegaaneillekin.

Kukkakaalipuuro on nyt pop

Erityisen suosituksi on noussut aamupalaksi tai jälkiruokaherkuksi sopiva kukkakaalipuuro. Tämä terveellisen, mutta uskomattoman maukkaan vanukkaan voi nauttia sellaisenaan tai viimeistellä kanelilla, tuoreilla marjoilla ja hedelmillä tai suklaahipuilla. Vain mielikuvitus on rajana!

Puuro maistuu erinomaiselta myös kylmänä makeiden marjojen tai vaikkapa hunajan kera.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Kukkakaalipuuro

4 annosta
Valmistusaika 15 min

Ainesosat

½ kukkakaali
2,5 dl maitoa, kookoskermaa, kookosmaitoa, manteli- tai riisimaitoa
(sokeria tai makeutusainetta)
1 tl kanelia
1 kananmuna

Pilko kukkakaali paloiksi ja laita palat monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes kukkakaali on jauhautunut hienoksi, noin riisinjyvien kokoisiksi jyviksi. Voit myös hienontaa kukkakaalin veitsellä, jos monitoimikonetta ei ole saatavilla. Halutessasi mausta seos ruokalusikallisella sokeria tai makeutusaineella.

Laita kattilaan hienonnettu kukkakaali ja valitsemasi maito. Kuumenna keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti kunnes puuro paksuuntuu, noin viiden minuutin ajan. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä haluamasi lisukkeiden kera. 

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.