Halpaa, helppoa ja hyvää! Tämä keitto on arkiruokien klassikko – kuuluuko teidänkin perheen suosikkeihin?

kasvissosekeittoHELLAPOLIISI
Hellapoliisi/KatiJaakonen

Kasvissosekeitot ovat edullista arkiruokaa, joita voit muokata sesongin ja oman makumieltymystesi mukaan. 

Jos kaappisi pullistelevat joulun jälkeen juureksista tai kaapeissasi lojuu joukko käyttämättä jääneitä vihanneksia, ne kannattaa hyödyntää lämmittäviin ja herkullisiin sosekeittoihin. 

Keittoon on helppo upottaa myös yksittäiset pyörimään jääneet vihannekset, mikä tekee tästä ruokalajista myös ruokahävikin kannalta erinomaisen vaihtoehdon. 

Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä keittoon lisätään hieman sulate- tai tuorejuustoa antamaan ruokaan sekä makua että rakennetta. 

Kasvissosekeitto 

1 iso palsternakka
5 isoa porkkanaa
5 isoa perunaa
1 sipuli
pala juuriselleriä
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa
mustapippuria myllystä
2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa)

Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.

Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.

***

Pehmeä kurpitsakeitto 5:00

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!