Halpaa, helppoa ja hyvää! Tämä keitto on arkiruokien klassikko – kuuluuko teidänkin perheen suosikkeihin?

kasvissosekeittoHELLAPOLIISI
Hellapoliisi/KatiJaakonen

Kasvissosekeitot ovat edullista arkiruokaa, joita voit muokata sesongin ja oman makumieltymystesi mukaan. 

Jos kaappisi pullistelevat joulun jälkeen juureksista tai kaapeissasi lojuu joukko käyttämättä jääneitä vihanneksia, ne kannattaa hyödyntää lämmittäviin ja herkullisiin sosekeittoihin. 

Keittoon on helppo upottaa myös yksittäiset pyörimään jääneet vihannekset, mikä tekee tästä ruokalajista myös ruokahävikin kannalta erinomaisen vaihtoehdon. 

Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä keittoon lisätään hieman sulate- tai tuorejuustoa antamaan ruokaan sekä makua että rakennetta. 

Kasvissosekeitto 

1 iso palsternakka
5 isoa porkkanaa
5 isoa perunaa
1 sipuli
pala juuriselleriä
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa
mustapippuria myllystä
2 dl kermaa, sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa)

Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.

Paloittele juurekset ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset. Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä. Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton. Mausta tarvittaessa suolalla.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja