Näin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!

lasagne
Juustoinen lasagne on tuttu ruoka Suomessa. Shutterstock

Sari Riton ja Essi Määttän Hyvää & Halpaa -keittokirjan (Otava 2017) aurinkoinen lasagne on täysin lihaton.

Arkiruoka on parhaimmillaan helppoa ja halpaa. Perinteiset reseptit toimivat usein varsinkin lapsiperheissä parhaiten, mutta ruokatottumuksia voi joskus uudistaa päivittämällä tutut reseptit. Ruokasuositusten mukaan kasviksia pitäisi saada roima määrä päivässä, joten niitä kannattaakin lisätä arkiruokiin.

Lasagneen saa mukaan paljon kasvista, kun pastalevyt korvaa kesäkurpitsalla ja porkkanalla. Lihaton ja proteiinipitoinen versio syntyy hernerouheesta ja pavuista tai linsseistä. Eikä ruoka ole hinnalla pilattu: värikäs ja aurinkoinen lasagne maksaa annokselta vain 65 senttiä!

Aurinkoinen kasvislasagne, 6 annosta

1 iso kesäkurpitsa
4 porkkanaa
suolaa
mustapippuria
½ dl hernerouhetta
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 tlk esikypsennettyjä papuja tai linssejä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl juustoraastetta

Pese kesäkurpitsat ja porkkanat. Raasta niistä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pituussuunnassa ohuita ja pitkiä pastamaisia siivuja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Keitä hernerouhe kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle ja kuullota öljyssä. Lisää pavut pannulle ja paista noin 5 minuuttia.

Kaada tomaattimurska ja keitetty hernerouhe pannulle, mausta seos pippurilla ja suolalla. Hauduta muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi.

Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros papu-hernerouhekastiketta. Lado kesäkurpitsa- ja porkkanasiivut kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa sekä porkkanaa. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Lähde: Sari Rito ja Essi Määttä: Hyvää & Halpaa (Otava 2017)

***

Kokeile myös tätä todella helppoa lasagnea – syntyy kokonaan yhdessä astiassa!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat