Tv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!
Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa kotimaisia uusia perunoita ja syö niitä joka kesä kilokaupalla.
Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin suurta herkkua ovat uudet perunat ja kauden ensimmäiset hän syö aina sellaisinaan keitettyinä, suolan ja voin kera.
– Jos minun pitäisi valita uusien perunoiden ja esimerkiksi mansikoiden väliltä, valitsisin ehdottomasti perunat, Rintala nauraa.
Hän kuitenkin kertoo kyllästyvänsä nopeasti pelkkiin keitinperunoihin ja jalostaa niistä mielellään herkullisia lisäkkeitä.
– Yksi perinteisen herkullinen ja lapsuudesta tuttu resepti on maitoperunat, joihin tulee voita, maitoa ja sipulia. Lisäksi tykkään grillata uusia perunoita vartaassa.
Tässä yksi Nanna Rintalan suosikki perunaresepteistä, joka toimii erityisen hyvin uusilla perunoilla.
Mummolan maitoperunat
Ainekset:
kourallinen (ainakin) uusia perunoita per ruokailija
maitoa 2 dl per ruokailija
1 uuden sadon sipuli varsineen per ruokailija
lusikallinen voita per ruokailija
ruohosipulisilppua
suolaa
Pese ja raaputtele tarvittaessa uudet perunat lähes kuorettomiksi. Laita pesun aikana jo keitinvesi kiehumaan, jotta saat lisätä perunat suoraan kiehuvaan veteen. Lisää veteen 1 tl suolaa.
Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois. Aseta perunoiden päälle astiapyyhe hetkeksi, että ne saavat rauhassa kuivahtaa.
Lisää kasarin pohjalle voi ja silputtu sipuli. Anna pehmetä muutama minuutti. Lisää sitten maito ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta perunat lautaselle ja kaada päälle kuuma maito. Ripottele päälle suolaa ja sipulinvarret, sekä ruohosipuli. Nauti!
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti