Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa kotimaisia uusia perunoita ja syö niitä joka kesä kilokaupalla.
Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin suurta herkkua ovat uudet perunat ja kauden ensimmäiset hän syö aina sellaisinaan keitettyinä, suolan ja voin kera.
– Jos minun pitäisi valita uusien perunoiden ja esimerkiksi mansikoiden väliltä, valitsisin ehdottomasti perunat, Rintala nauraa.
Hän kuitenkin kertoo kyllästyvänsä nopeasti pelkkiin keitinperunoihin ja jalostaa niistä mielellään herkullisia lisäkkeitä.
– Yksi perinteisen herkullinen ja lapsuudesta tuttu resepti on maitoperunat, joihin tulee voita, maitoa ja sipulia. Lisäksi tykkään grillata uusia perunoita vartaassa.
Tässä yksi Nanna Rintalan suosikki perunaresepteistä, joka toimii erityisen hyvin uusilla perunoilla.
Mummolan maitoperunat
Ainekset:
