Tv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!

2787435
Lehtikuva

Huomenta Suomen ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala rakastaa kotimaisia uusia perunoita ja syö niitä joka kesä kilokaupalla.

Suosittua Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin suurta herkkua ovat uudet perunat ja kauden ensimmäiset hän syö aina sellaisinaan keitettyinä, suolan ja voin kera. 

– Jos minun pitäisi valita uusien perunoiden ja esimerkiksi mansikoiden väliltä, valitsisin ehdottomasti perunat, Rintala nauraa.

Hän kuitenkin kertoo kyllästyvänsä nopeasti pelkkiin keitinperunoihin ja jalostaa niistä mielellään herkullisia lisäkkeitä.

– Yksi perinteisen herkullinen ja lapsuudesta tuttu resepti on maitoperunat, joihin tulee voita, maitoa ja sipulia. Lisäksi tykkään grillata uusia perunoita vartaassa.

Tässä yksi Nanna Rintalan suosikki perunaresepteistä, joka toimii erityisen hyvin uusilla perunoilla.

Mummolan maitoperunat

Ainekset:

kourallinen (ainakin) uusia perunoita per ruokailija
maitoa 2 dl per ruokailija
1 uuden sadon sipuli varsineen per ruokailija
lusikallinen voita per ruokailija
ruohosipulisilppua
suolaa

Pese ja raaputtele tarvittaessa uudet perunat lähes kuorettomiksi. Laita pesun aikana jo keitinvesi kiehumaan, jotta saat lisätä perunat suoraan kiehuvaan veteen. Lisää veteen 1 tl suolaa.

Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois. Aseta perunoiden päälle astiapyyhe hetkeksi, että ne saavat rauhassa kuivahtaa.

Lisää kasarin pohjalle voi ja silputtu sipuli. Anna pehmetä muutama minuutti. Lisää sitten maito ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta perunat lautaselle ja kaada päälle kuuma maito. Ripottele päälle suolaa ja sipulinvarret, sekä ruohosipuli. Nauti!

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat