Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haasta valmisglögit! Tee perinteikästä juomaa itse

Glögi kuuluu monen talveen.
Glögi kuuluu monen talveen.Lehtikuva
Julkaistu 16.12.2015 17:32

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Glögi on monen suomalaisen suosima talvijuoma. Yllätä ystäväsi ja valmista mausteista mustaherukkaglögiä kotona.

Glögin voi tehdä jo etukäteen ja tarjoilla sitä tarpeen tullen vaikka vieraille. Itse valmistettu glögi säilyy jääkaapissa pitkään pilaantumatta. Ota tästä talteen maukas resepti!

Kotitekoinen mustaherukkaglögi (1,5 litraa)

Näitä ainesosia tarvitset herkullisen glögin valmistamiseen:

8 kpl mausteneilikkaa
5 dl punaviiniä (halpa viini käy mainiosti)
2 palaa kuivattua inkivääriä
3 pomeranssinkuorta
12 kokonaista kardemummansiementä
1 ¼ dl ruokosokeria
1 l valmista mustaherukkamehua
3 kanelitankoa

1. Sekoita mustaherukkamehu ja sokeri kattilassa. Anna lämmetä niin, että sokeri sulaa mehun joukkoon.

2. Lisää mausteet ja viini. Lämmitä glögiä noin 30 minuuttia, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia. Kun glögi saa levätä pidempään, sen mausta tulee voimakkaampi.

3. Siivilöi mausteet pois ja lämmitä glögi. Glögiä voi myös terästää makunsa mukaan maustamattomalla viinalla. Nauti vaikka tähtitorttujen kanssa!

Lähde: Alltommat.se

Lisää aiheesta:

Näin valmistat glögin itse – kolme helppoa tapaa!Klassinen glögiLimoncellolla maustettu glögiTörkeän hyvä juoma raparperista – oletko jo kokeillut viilentävää tonicia?Helpot itse tehdyt ruokalahjat jouluksi: Trendikäs keksivoi, perinteinen sinappi, kermalikööri ja muutTee glögi alusta saakka itse – poimi resepti!
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 6.12.18:15
    Kuohuviini

    Ylellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 6.12.17:15
    Joulu

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 6.12.08:37
    Linnan juhlat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 2.12.18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • 29.11.09:14
    Krapula

    Moni vannoo tämän krapulanehkäisykeinon nimeen – proviisori: Ei ainakaan mitään haittaa