Haasta valmisglögit! Tee perinteikästä juomaa itse

Glögi
Glögi kuuluu monen talveen. Lehtikuva

Glögi on monen suomalaisen suosima talvijuoma. Yllätä ystäväsi ja valmista mausteista mustaherukkaglögiä kotona.

Glögin voi tehdä jo etukäteen ja tarjoilla sitä tarpeen tullen vaikka vieraille. Itse valmistettu glögi säilyy jääkaapissa pitkään pilaantumatta. Ota tästä talteen maukas resepti!

Kotitekoinen mustaherukkaglögi (1,5 litraa)

Näitä ainesosia tarvitset herkullisen glögin valmistamiseen:

8 kpl mausteneilikkaa
5 dl punaviiniä (halpa viini käy mainiosti)
2 palaa kuivattua inkivääriä
3 pomeranssinkuorta
12 kokonaista kardemummansiementä
1 ¼ dl ruokosokeria
1 l valmista mustaherukkamehua
3 kanelitankoa

1. Sekoita mustaherukkamehu ja sokeri kattilassa. Anna lämmetä niin, että sokeri sulaa mehun joukkoon.

2. Lisää mausteet ja viini. Lämmitä glögiä noin 30 minuuttia, mutta älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähintään kaksi tuntia. Kun glögi saa levätä pidempään, sen mausta tulee voimakkaampi.

3. Siivilöi mausteet pois ja lämmitä glögi. Glögiä voi myös terästää makunsa mukaan maustamattomalla viinalla. Nauti vaikka tähtitorttujen kanssa!

Lähde: Alltommat.se

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja