Kauppojen hyllyt notkuvat runsaasta glögivalikoimista, mutta glögiä voi valmistaa myös kotikonstein. Kotitekoisessa glögissä voi itse säädellä mausteiden määrää.
Viiden jälkeen -ohjelmassa valmistettiin kolme erilaista alkoholitonta glögijuomaa. Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttusen mukaan paras pohja glögille on joko alkoholiton tai normaali punaviini.
– Mikäli valmistaa alkoholitonta glögiä, kannattaa valita punaviini, jossa lukee "alcohol reduced". Tällöin viinistä on poistettu alkoholi vasta jälkikäteen, mutta kaikki muut viinin ainekset ja tanniinit ovat tallella, Karttunen vinkkaa.
Ensimmäisenä ohjelmassa valmistettiin klassinen glögi, johon lirautettiin Karttusen valmistamaa glögisiirappia. Se on maustettu muun muassa kanelilla, neilikalla, tuoreella inkiväärillä sekä tuoreella appelsiinin kuorella.
Nappaa resepti: Klassinen glögi

