Tee glögi alusta saakka itse – poimi resepti!
Viimeistään glögin lämmittäminen tuo kotiin joulun tunnelmaa, josta saa nauttia nyt luvan kanssa – onhan jouluun enää alle kuukausi!
Poimi Allt om Mat -sivuston herkullinen glögiresepti, jonka avulla glögi valmistuu kotona helposti. Kannattaa antaa mausteiden levätä portviinissä rauhassa ennen juoman lämmittämistä, jotta maut heräävät parhaalla mahdollisella tavalla.
Glögi
pomeranssinkuorta
kuivattua inkivääriä
2 kanelitankoa
5 mausteneilikkaa
2 tl kardemummaa
2 dl portviiniä
1 pullo punaviiniä
1–1,5 dl sokeria
1 dl rusinoita
Kaada portviini kannelliseen astiaan ja sekoita joukkoon mausteet. Anna seoksen levätä vuorokauden ajan.
Siivilöi mausteet pois tiheän siivilän avulla.
Kuumenna maustettu portviini, punaviini, sokeri ja rusinat kattilassa.
Tarjoile kuorittujen mantelien kanssa.
Lähde: Allt om Mat
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa