Tee glögi alusta saakka itse – poimi resepti!

Glögin voi valmistaa alusta saakka itse.

Viimeistään glögin lämmittäminen tuo kotiin joulun tunnelmaa, josta saa nauttia nyt luvan kanssa – onhan jouluun enää alle kuukausi!

Poimi Allt om Mat -sivuston herkullinen glögiresepti, jonka avulla glögi valmistuu kotona helposti. Kannattaa antaa mausteiden levätä portviinissä rauhassa ennen juoman lämmittämistä, jotta maut heräävät parhaalla mahdollisella tavalla.

Glögi

pomeranssinkuorta
kuivattua inkivääriä
2 kanelitankoa
5 mausteneilikkaa
2 tl kardemummaa
2 dl portviiniä
1 pullo punaviiniä
1–1,5 dl sokeria
1 dl rusinoita

Kaada portviini kannelliseen astiaan ja sekoita joukkoon mausteet. Anna seoksen levätä vuorokauden ajan.

Siivilöi mausteet pois tiheän siivilän avulla.

Kuumenna maustettu portviini, punaviini, sokeri ja rusinat kattilassa.

Tarjoile kuorittujen mantelien kanssa.

Lähde: Allt om Mat

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat