Törkeän hyvä juoma raparperista – oletko jo kokeillut viilentävää tonicia?

raparperi cocktail mocktail drinkki
Shutterstock

Raparperi antaa mocktailiin mukavan kirpeän maun. Yllätyselementtinä juomassa voi käyttää katajanmarjoja.

Kuuluvatko mocktailit jo juomarepertuaariisi? Ota tästä haltuusi ihanan kesäinen raparperidrinkki, jota voi huoletta tarjoilla kaiken ikäisille. Juotavien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä raparperiliemen pitää antaa hautua tunnin ajan ennen siivilöimistä. Jos lientä jää yli, se säilyy jääkaapissa viikon ajan.

Jos haluat tehdä juomasta alkoholillisen version, koita lisätä siihen esimerkiksi hieman giniä.

Raparperitonic (8 annosta)

200 g raparperia
​​​​​​​(2 rkl katajanmarjoja)
4 dl vettä
4 rkl vaaleaa siirappia
1,5 dl sitruunamehua
1 litra tonic-vettä
jäitä

Puhdista raparperi ja pilko se pieniksi palasiksi. Rouhi katajanmarjat hienommaksi. Lisää raparperi ja katajanmarjat kattilaan. Lisää vesi ja siirappi. Kiehauta seos ja anna poreilla kahden minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja anna hautua tunnin ajan. Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä.

Täytä lasit jäillä ja jaa niihin raparperiliemi ja sitruunamehu. Pidennä juomat tonic-vedellä ja sekoita kevyesti.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!