Törkeän hyvä juoma raparperista – oletko jo kokeillut viilentävää tonicia?
Raparperi antaa mocktailiin mukavan kirpeän maun. Yllätyselementtinä juomassa voi käyttää katajanmarjoja.
Kuuluvatko mocktailit jo juomarepertuaariisi? Ota tästä haltuusi ihanan kesäinen raparperidrinkki, jota voi huoletta tarjoilla kaiken ikäisille. Juotavien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä raparperiliemen pitää antaa hautua tunnin ajan ennen siivilöimistä. Jos lientä jää yli, se säilyy jääkaapissa viikon ajan.
Jos haluat tehdä juomasta alkoholillisen version, koita lisätä siihen esimerkiksi hieman giniä.
Raparperitonic (8 annosta)
200 g raparperia
(2 rkl katajanmarjoja)
4 dl vettä
4 rkl vaaleaa siirappia
1,5 dl sitruunamehua
1 litra tonic-vettä
jäitä
Puhdista raparperi ja pilko se pieniksi palasiksi. Rouhi katajanmarjat hienommaksi. Lisää raparperi ja katajanmarjat kattilaan. Lisää vesi ja siirappi. Kiehauta seos ja anna poreilla kahden minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä ja anna hautua tunnin ajan. Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä.
Täytä lasit jäillä ja jaa niihin raparperiliemi ja sitruunamehu. Pidennä juomat tonic-vedellä ja sekoita kevyesti.
Kokeile myös: Houkutteleva cocktail-kannu viikonloppubrunssille
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti