Mainos

Haarukoilla ja veitsillä yllättävä vaikutus ruoan makuun – olisitko uskonut?

Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ruokailuvälineiden painolla voi olla positiivinen vaikutus siihen, miltä ruoka maistuu.

Moni valitsee kotiinsa ruokailyvälineet sekä ulkonäön että käsituntuman mukaan, vaikka tuoreen tutkimuksen mukaan huomio kannattaisikin kiinnittää haarukoiden, veitsien ja lusikoiden painoon.

Ruoka maistuu paremmalta painavasta haarukasta

Tutkimukseen osallistui 130 ruokailijaa, joista puolet nautti illallisen korkealaatuisilla ruokailuvälineillä, joita on käytetty skotlantilaisessa ravintolassa juhlakäytössä. Toinen puoli ruokailijoista söi illallisen arkisemmilla ja huonolaatuisemmilla haarukoilla, veitsillä ja lusikoilla. Ruokailuvälineillä oli laadun lisäksi toinenkin merkittävä ero: Juhlakäytössä olleet ruokailuvälineet painoivat noin kolme kertaa enemmän kuin huonolaatuisemmat aseet.

Tutkimuksessa selvisi, että painavammilla ruokailuvälineillä aterioineet olivat muita tyytyväisempiä annoksensa asetteluun. He olivat myös tyytyväisempiä annoksiinsa, sillä he olivat valmiita pulittamaan annoksistaan 15 prosenttia muita korkeamman hinnan.

Saadut tutkimustulokset antavat viitteitä siitä, että se ei ole välttämättä suinkaan yhdentekevää, millaisin välinein illallinen syödään. Parhaimmillaan ruokailuvälineisiin panostamalla voidaan täten tehdä illallisvieraat kuin huomaamatta entistä tyytyväisemmiksi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja