Mainos

Huomaamaton yksityiskohta ravintolan ruokalistassa voi johtaa harhaan – oletko tajunnut tätä?

Se, miten ja millä fontilla ravintolan ruokalista on kirjoitettu, on yllättävän suuri vaikutus asiakkaiden ravintolakäyttäytymiseen. 

Tuoreessa, alkuvuonna 2019 tehdyssä yhdysvaltalaistutkimuksessa selvisi hämmentävä, ravintoloiden ruokalistoihin liittyvä yksityiskohta. Journal of Business Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan ruokailijat mieltävät ravintolan terveellisemmäksi, jos sen ruokalista on kirjoitettu käsin.

Käsin kirjoitettu ruokalista saa aikaan myös sen, että ravintolasta postataan todennäköisemmin kuvia sosiaaliseen mediaan.

Käsin kirjoitettu menu välittää rakkautta

Tutkimukseen osallistui 185 iältään 20–84-vuotiasta aikuista, jotka jaettiin neljään ryhmään. Tutkimuksessa haluttiin selvittää, voiko käsin kirjoitettu ruokalista välittää ihmisille rakkautta ja herättää heissä mielikuvia inhimillisestä kosketuksesta. Ja vastaus on kyllä. 

Käsin kirjoitetun ruokalistan eteensä saaneet osallistujat mielsivät ravintolan elintarvikkeet terveellisemmiksi ja ottivat ravintolasta nopeammin kuvia sosiaaliseen mediaan kuin printatun ruokalistan eteensä saanut ryhmä.

Nämä havainnot eivät kuitenkaan tutkimuksen mukaan päde esimerkiksi pikaruokaravintoloissa. Tämä siitä syystä, että pikaruokaravintoloissa vieraillessaan ihmiset eivät odotakaan saavansa terveellistä ja huolella juuri heitä varten valmistettua ruokaa.

Seuraavalla ravintolareissulla voitkin pohtia, onko ruokalistalla vaikutusta sinun ravintokäyttäytymiseesi. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja