Mainos

Uskomaton kikka – asiantuntijat vakuuttavat: Näin syötynä aamupala maistuu entistä paremmalta

Asiantuntijat ovat selvittäneet maittavan aamiaisen salaisuutta. Ruokahetken miellyttävyys ei koostu pelkästään tarjoillun ruuan maittavuudesta ja ulkonäöstä, vaan myös kattauksesta ja muista ympäristötekijöistä.

Muromerkki Kellogg’sin tilaamassa kuluttajatutkimuksessa selvitettiin, minkä seikkojen summa saa aamiaisen maistumaan makoisimmalta. Tutkimukseen osallistui yhteensä 78 naista, jotka olivat iältään 18–65-vuotiaita.

Saatujen tulosten mukaan aamupala maistuu kaikista parhaimmalta, kun sen syö neliskulmaisesta kulhosta ja istumisen sijaan seisten. Tutkimuksessa ilmeni myös, että aamiaiskokemus parani, kun kahvi ja muut juomat jäivät väliin ja päivän ensimmäinen ateria nautittiin jonkin pienen mindfullness-harjoituksen jälkeen.

– Osallistujat, jotka söivät muroja pyöreästä kulhosta, tunsivat aamupalan vähemmän ravitsevaksi kuin nelikulmaisesta kulhosta aamiaista ammentaneet. Se on merkki siitä, että moni syö myös silmillään, tutkimuksen tarkistanut neurotieteen konsultantti ja filosofian tohtori Jennifer Newson sanoi.

Koska suurin osa ihmistä syö aamiaismuronsa pyöreästä kulhosta, neliskulmainen kulho saattaa tuoda esteettisesti virkistävää vaihtelua ja parantaa täten makuelämystä.

Lähde: Metro

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja