Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olutasiantuntija kauhistelee: Tässä asiassa useimmat baarit mokaavat

Maailman baareja kiertänyt Darren Nicholson paljastaa baarien tyypillisimmät virheet.
Maailman baareja kiertänyt Darren Nicholson paljastaa baarien tyypillisimmät virheet. Shutterstock
Julkaistu 23.10.2016 22:01
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Baareissa ja pubeissa vierailevat asiakkaat toivovat saavansa rahoilleen vastinetta. Guinnessin laatupäällikkö paljastaa, missä asioissa baareilla olisi toivomisen varaa. 

Helsingissä piipahtanut olutmerkki Guinnessin laatupäällikkö Darren Nicholson ei lyhyen vierailunsa perusteella löytänyt mitään suurta huomautettavaa vierailemistaan suomalaisbaareista.

Yksi pieni virhe toistuu hänen mukaansa kuitenkin useissa baareissa, oli maa mikä hyvänsä.

Tyypilliseen ongelmaan löytyy järkeenkäypä selitys

Miehen mukaan lasien säilytyksessä on lähes aina parantamisen varaa. 

– Ilman tulisi päästä kiertämään jokaisen lasin ympärillä, jotta ne eivät jumitu toisiinsa, Nicholson kertoo. 

Myös lasien pesussa on usein puutteita. Kuumia laseja ei tulisi miehen mukaan nostaa suoraan tiskikoneesta kylmien lasien viereen, vaan kuivata ja viilentää lasit hyvin ennen niiden asettamista tiskille. Kuuma lasi voi myös pilata oluen makuelämyksen, sillä se nostaa oluen tarjoilulämpötilaa. 

Tähän virheeseen löytyy Nicholsonilta järkeenkäypä selitys. 

– Ongelma on se, että baarinomistajat yrittävät saada baariin mahtumaan niin monta asiakasta kuin mahdollista, joten tiskin takana ei aina ole riittävästi tilaa, Nicholson toteaa.

Kaksikymmentäkuusi vuotta oluen parissa viettänyt mies ei osaa antaa vastausta kysymykseen, missä baarissa voi hänen mukaansa nauttia maailman parasta Guinnessia. 

– Parasta Guinness-baaria ei voi valita, sillä kokemukseen vaikuttaa moni muukin asia kuin vain olut. Valaistus, tunnelma, sisääntulo, seura, ystävät ja koko elämys, Nicholson toteaa. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Mitä tilaat baaritiskillä? Selvitys paljasti, mitä IPA-oluen nauttiminen kertoo persoonastasiEthän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonMcDonald'sin työntekijä paljastaa varjellun salaisuuden: Sano näin kassalla – ja saat taatusti tuoreita ranskalaisia! Mies, joka maistelee olutta työkseen – tällaista on Guinness-oluen laatupäällikön arkiKuusi tärkeää vaihetta – näin lasket Guinness-olutta oikeaoppisesti
RavintolatOlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat