Jääkaappikylmää olutta ei kannata nauttia viilennetystä lasista – ainakaan näin talviaikaan!
Monissa baareissa olut kaadetaan jääkylmään, pakastimesta otettuun lasiin. Moni huurteisen lasin kauneudesta hurmaantunut oluen ystävä on innostunut säilyttämään olutlaseja pakastimessa myös kotioloissa, mutta tiesitkö, että tästä tavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä?
Olutasiantuntija ja ravintoloitsija Ryan Dorchakin mukaan suurin osa ihmisistä nauttii oluensa liian kylmänä, eikä kylmä lasi paranna tätä tilannetta lainkaan.
"Viilennetyt lasit ovat liioittelua"
Tosiasia on se, että moni meistä nauttii oluensa liian kylmänä. Vaaleille lagereille ja vehnäoluille 8–10 astetta on ideaali lämpötila, kun taas ale-oluet, tummat lagerit ja portterit tulisi tarjoilla 10–14-asteisina.
LUE MYÖS: Kuinka yhdistellä erikoisoluita ruoan kanssa? Panimomestari neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelle
– Baareissa, missä tynnyreiden ja kylmäkaappien viileyttä säädellään, viilennetyt lasit ovat liioittelua The Kitchn -sivustolla kerrotaan.