Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnon

0:42Näin vehnäolut tarjoillaan oikeinVideolla olutasiantuntija antaa vinkkejä vehnäoluen tarjoiluun.
Julkaistu 08.02.2019 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jääkaappikylmää olutta ei kannata nauttia viilennetystä lasista – ainakaan näin talviaikaan!

Monissa baareissa olut kaadetaan jääkylmään, pakastimesta otettuun lasiin. Moni huurteisen lasin kauneudesta hurmaantunut oluen ystävä on innostunut säilyttämään olutlaseja pakastimessa myös kotioloissa, mutta tiesitkö, että tästä tavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä? 

Olutasiantuntija ja ravintoloitsija Ryan Dorchakin mukaan suurin osa ihmisistä nauttii oluensa liian kylmänä, eikä kylmä lasi paranna tätä tilannetta lainkaan.

"Viilennetyt lasit ovat liioittelua"

Tosiasia on se, että moni meistä nauttii oluensa liian kylmänä. Vaaleille lagereille ja vehnäoluille 8–10 astetta on ideaali lämpötila, kun taas ale-oluet, tummat lagerit ja portterit tulisi tarjoilla 10–14-asteisina.

LUE MYÖS: Kuinka yhdistellä erikoisoluita ruoan kanssa? Panimomestari neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelle

– Baareissa, missä tynnyreiden ja kylmäkaappien viileyttä säädellään, viilennetyt lasit ovat liioittelua The Kitchn -sivustolla kerrotaan.

Sama pätee myös kotiolosuhteisiin. Jos nautit jääkaappikylmän oluen viilennetystä lasista, et välttämättä saa laadukkaasta oluestasi irti kaikkia siihen kätkeytyviä makuja ja aromeja. Viilennetty lasi voi siis toisin sanoen pilata makunautintosi.

Vaikka jäähdytetty lasi on monissa tapauksissa turha, yhdessä tilanteessa se voi pelastaa paljolta! Jäähdytettyyn lasiin kaataminen on nimittäin nopea tapa viilentää huoneenlämpöinen olut juomakuntoon.

Lähteet: TheKitchn, Alko

Lisää aiheesta:

Et kai usko "urbaaniin legendaan"? Suomalaiset juovat punaviininsä väärin – yleinen punkkuharhaluulo pilaa juoman: "Sääntö joutaa romukoppaan"Yhdellä seikalla huomattava vaikutus makuelämykseen – ethän pilaa olutta tietämättäsi?Säilytätkö vodkaa pakastimessa? Asiantuntija: Ota se sieltä äkkiä ulos!Näin saat oluttölkin kylmäksi mahdollisimman nopeasti Yleinen väärinkäsitys saattaa pilata maun – näin viini tulisi oikeaoppisesti tarjoilla Tyypillinen olutmoka: Älä sorru tähän virheeseen!
OlutJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"

  • 31.5.09:44
    Juomat

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo

  • 1.4.06:23
    Huumori

    Pilaa vai ei? Suomeen avautuu ensimmäinen olutkylpylä