Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnon

Näin vehnäolut tarjoillaan oikein 0:42 Näin vehnäolut tarjoillaan oikein
Videolla olutasiantuntija antaa vinkkejä vehnäoluen tarjoiluun.

Jääkaappikylmää olutta ei kannata nauttia viilennetystä lasista – ainakaan näin talviaikaan!

Monissa baareissa olut kaadetaan jääkylmään, pakastimesta otettuun lasiin. Moni huurteisen lasin kauneudesta hurmaantunut oluen ystävä on innostunut säilyttämään olutlaseja pakastimessa myös kotioloissa, mutta tiesitkö, että tästä tavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä? 

Olutasiantuntija ja ravintoloitsija Ryan Dorchakin mukaan suurin osa ihmisistä nauttii oluensa liian kylmänä, eikä kylmä lasi paranna tätä tilannetta lainkaan.

"Viilennetyt lasit ovat liioittelua"

Tosiasia on se, että moni meistä nauttii oluensa liian kylmänä. Vaaleille lagereille ja vehnäoluille 8–10 astetta on ideaali lämpötila, kun taas ale-oluet, tummat lagerit ja portterit tulisi tarjoilla 10–14-asteisina.

– Baareissa, missä tynnyreiden ja kylmäkaappien viileyttä säädellään, viilennetyt lasit ovat liioittelua The Kitchn -sivustolla kerrotaan.

Sama pätee myös kotiolosuhteisiin. Jos nautit jääkaappikylmän oluen viilennetystä lasista, et välttämättä saa laadukkaasta oluestasi irti kaikkia siihen kätkeytyviä makuja ja aromeja. Viilennetty lasi voi siis toisin sanoen pilata makunautintosi.

Vaikka jäähdytetty lasi on monissa tapauksissa turha, yhdessä tilanteessa se voi pelastaa paljolta! Jäähdytettyyn lasiin kaataminen on nimittäin nopea tapa viilentää huoneenlämpöinen olut juomakuntoon.

Lähteet: TheKitchn, Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat