Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnon
Jääkaappikylmää olutta ei kannata nauttia viilennetystä lasista – ainakaan näin talviaikaan!
Monissa baareissa olut kaadetaan jääkylmään, pakastimesta otettuun lasiin. Moni huurteisen lasin kauneudesta hurmaantunut oluen ystävä on innostunut säilyttämään olutlaseja pakastimessa myös kotioloissa, mutta tiesitkö, että tästä tavasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä?
Olutasiantuntija ja ravintoloitsija Ryan Dorchakin mukaan suurin osa ihmisistä nauttii oluensa liian kylmänä, eikä kylmä lasi paranna tätä tilannetta lainkaan.
"Viilennetyt lasit ovat liioittelua"
Tosiasia on se, että moni meistä nauttii oluensa liian kylmänä. Vaaleille lagereille ja vehnäoluille 8–10 astetta on ideaali lämpötila, kun taas ale-oluet, tummat lagerit ja portterit tulisi tarjoilla 10–14-asteisina.
– Baareissa, missä tynnyreiden ja kylmäkaappien viileyttä säädellään, viilennetyt lasit ovat liioittelua The Kitchn -sivustolla kerrotaan.
Sama pätee myös kotiolosuhteisiin. Jos nautit jääkaappikylmän oluen viilennetystä lasista, et välttämättä saa laadukkaasta oluestasi irti kaikkia siihen kätkeytyviä makuja ja aromeja. Viilennetty lasi voi siis toisin sanoen pilata makunautintosi.
Vaikka jäähdytetty lasi on monissa tapauksissa turha, yhdessä tilanteessa se voi pelastaa paljolta! Jäähdytettyyn lasiin kaataminen on nimittäin nopea tapa viilentää huoneenlämpöinen olut juomakuntoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia