Kuusi tärkeää vaihetta – näin lasket Guinness-olutta oikeaoppisesti
Täydellinen olutelämys ei synny hetkessä, vaan sen tarjoiluun kannattaa panostaa sekä aikaa että vaivaa.
Guinness on kenties maailman tunnetuin stout-tyyppinen olut. Guinnessin laatupäällikkö Darren Nicholsonin mukaan täydelliseen olutelämykseen vaikuttaa oluen laadun lisäksi myös se, kuinka olut valutetaan tuoppiin.
Oluen laskeminen vie yli kaksi minuuttia
Guinnessin valuttaminen muodostuu useasta eri vaiheesta, joista jokainen on äärimmäisen tärkeä. Nicholson korostaa puhtaan lasin tärkeyttä, sillä vaahtoa ei muodostu likaisessa lasissa. Lasin pitää olla myös kylmä, sillä lämmin lasi voi pilata makuelämyksen.
Koko Guinnesin valuttamisprosessi kestää tavallisen oluen laskemista huomattavasti kauemmin, noin 2,5 minuuttia. Tämä on kuitenkin asiakkaiden mielestä tärkeä osa olutelämystä.
Artikkelin alusta löytyvällä videolla Nicholson näyttää Guinnessin laskemisen vaihe vaiheelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti