Kuusi tärkeää vaihetta – näin lasket Guinness-olutta oikeaoppisesti

guinness
Irlannin kansallispyhimykselle omistettuna Pyhän Patrickin päivänä Guinness virtaa. Päivän aikana nautitaan noin 15 miljoonaa tuoppia kyseistä olutta. Shutterstock

Täydellinen olutelämys ei synny hetkessä, vaan sen tarjoiluun kannattaa panostaa sekä aikaa että vaivaa. 

Guinness on kenties maailman tunnetuin stout-tyyppinen olut. Guinnessin laatupäällikkö Darren Nicholsonin mukaan täydelliseen olutelämykseen vaikuttaa oluen laadun lisäksi myös se, kuinka olut valutetaan tuoppiin. 

Oluen laskeminen vie yli kaksi minuuttia

Guinnessin valuttaminen muodostuu useasta eri vaiheesta, joista jokainen on äärimmäisen tärkeä. Nicholson korostaa puhtaan lasin tärkeyttä, sillä vaahtoa ei muodostu likaisessa lasissa. Lasin pitää olla myös kylmä, sillä lämmin lasi voi pilata makuelämyksen.

Koko Guinnesin valuttamisprosessi kestää tavallisen oluen laskemista huomattavasti kauemmin, noin 2,5 minuuttia. Tämä on kuitenkin asiakkaiden mielestä tärkeä osa olutelämystä. 

Artikkelin alusta löytyvällä videolla Nicholson näyttää Guinnessin laskemisen vaihe vaiheelta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!