Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuusi tärkeää vaihetta – näin lasket Guinness-olutta oikeaoppisesti

Irlannin kansallispyhimykselle omistettuna Pyhän Patrickin päivänä Guinness virtaa. Päivän aikana nautitaan noin 15 miljoonaa tuoppia kyseistä olutta.
Irlannin kansallispyhimykselle omistettuna Pyhän Patrickin päivänä Guinness virtaa. Päivän aikana nautitaan noin 15 miljoonaa tuoppia kyseistä olutta. Shutterstock
Julkaistu 21.10.2016 20:02
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Täydellinen olutelämys ei synny hetkessä, vaan sen tarjoiluun kannattaa panostaa sekä aikaa että vaivaa. 

Guinness on kenties maailman tunnetuin stout-tyyppinen olut. Guinnessin laatupäällikkö Darren Nicholsonin mukaan täydelliseen olutelämykseen vaikuttaa oluen laadun lisäksi myös se, kuinka olut valutetaan tuoppiin. 

Oluen laskeminen vie yli kaksi minuuttia

Guinnessin valuttaminen muodostuu useasta eri vaiheesta, joista jokainen on äärimmäisen tärkeä. Nicholson korostaa puhtaan lasin tärkeyttä, sillä vaahtoa ei muodostu likaisessa lasissa. Lasin pitää olla myös kylmä, sillä lämmin lasi voi pilata makuelämyksen.

Koko Guinnesin valuttamisprosessi kestää tavallisen oluen laskemista huomattavasti kauemmin, noin 2,5 minuuttia. Tämä on kuitenkin asiakkaiden mielestä tärkeä osa olutelämystä. 

Artikkelin alusta löytyvällä videolla Nicholson näyttää Guinnessin laskemisen vaihe vaiheelta.

Lisää aiheesta:

Naurettavan yksinkertainen klassikkodrinkki on tekemässä paluun – baarimestari: ”Kaikki on kiinni siitä, miten sen teet”
Olutguru opastaa: Olutta maistellaan kuin viiniä – kuitenkin yhdellä merkittävällä erolla!
Tuoppi ei sittenkään paras vaihtoehto! Näin Guinness-olutta kuuluisi oikeasti juoda
Olutasiantuntija kauhistelee: Tässä asiassa useimmat baarit mokaavat
Mies, joka maistelee olutta työkseen – tällaista on Guinness-oluen laatupäällikön arki
Älä koskaan juo olutta jääkaappikylmänä – tässä syy
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 3.11.16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"