Grillaatko sinäkin suomalaisten suosimaa lihaa? Amatöörimoka pilaa lopputuloksen
Valmismarinadin kanssa on helppo mennä metsään.
Suomalaiset suosivat valmiiksi marinoituja lihoja, jotka on helppo ja nopea grillata. Itse marinoiminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa, eikä aikaa aina ole. Valmiiksi marinoitujen lihojen kanssa on kuitenkin helppo mennä vikaan. Grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula muistuttaa, ettei valmismarinoitua lihaa pidä koskaan laittaa grilliin sellaisenaan.
– Jos valmiiksi marinoidun lihan täräyttää sellaisenaan puolihaalealle grillille, alkaa liha kiehua. Ja kun grilli lopulta alkaa lämmetä, palaa marinadi, tulevat nesteet lihasta pilalle ja lopputuloksena on kuiva liha, Nipula sanoo.
– Marinadia ei siis pidä laittaa grilliin, vaan lihat pyyhitään paperilla ennen grillausta. Grillauksen aikana lihoille voi halutessaan sitten penslata kastiketta, hän ohjeistaa.
Nipula muistuttaa myös, ettei lihoja saa laittaa grilliin suoraan jääkaapista, vaan niiden on oltava huoneenlämpöisiä. Samalla, kun lihat lämpenevät, anna myös grillin lämmetä kunnolla ennen grillauksen aloittamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka