Grillaatko sinäkin suomalaisten suosimaa lihaa? Amatöörimoka pilaa lopputuloksen

grillaus
Shutterstock

Valmismarinadin kanssa on helppo mennä metsään. 

Suomalaiset suosivat valmiiksi marinoituja lihoja, jotka on helppo ja nopea grillata. Itse marinoiminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa, eikä aikaa aina ole. Valmiiksi marinoitujen lihojen kanssa on kuitenkin helppo mennä vikaan. Grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula muistuttaa, ettei valmismarinoitua lihaa pidä koskaan laittaa grilliin sellaisenaan.

– Jos valmiiksi marinoidun lihan täräyttää sellaisenaan puolihaalealle grillille, alkaa liha kiehua. Ja kun grilli lopulta alkaa lämmetä, palaa marinadi, tulevat nesteet lihasta pilalle ja lopputuloksena on kuiva liha, Nipula sanoo. 

– Marinadia ei siis pidä laittaa grilliin, vaan lihat pyyhitään paperilla ennen grillausta. Grillauksen aikana lihoille voi halutessaan sitten penslata kastiketta, hän ohjeistaa. 

Nipula muistuttaa myös, ettei lihoja saa laittaa grilliin suoraan jääkaapista, vaan niiden on oltava huoneenlämpöisiä. Samalla, kun lihat lämpenevät, anna myös grillin lämmetä kunnolla ennen grillauksen aloittamista. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja