Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillaatko sinäkin suomalaisten suosimaa lihaa? Amatöörimoka pilaa lopputuloksen

Shutterstock
Julkaistu 02.07.2016 18:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Valmismarinadin kanssa on helppo mennä metsään. 

Suomalaiset suosivat valmiiksi marinoituja lihoja, jotka on helppo ja nopea grillata. Itse marinoiminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa, eikä aikaa aina ole. Valmiiksi marinoitujen lihojen kanssa on kuitenkin helppo mennä vikaan. Grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula muistuttaa, ettei valmismarinoitua lihaa pidä koskaan laittaa grilliin sellaisenaan.

– Jos valmiiksi marinoidun lihan täräyttää sellaisenaan puolihaalealle grillille, alkaa liha kiehua. Ja kun grilli lopulta alkaa lämmetä, palaa marinadi, tulevat nesteet lihasta pilalle ja lopputuloksena on kuiva liha, Nipula sanoo. 

– Marinadia ei siis pidä laittaa grilliin, vaan lihat pyyhitään paperilla ennen grillausta. Grillauksen aikana lihoille voi halutessaan sitten penslata kastiketta, hän ohjeistaa. 

Nipula muistuttaa myös, ettei lihoja saa laittaa grilliin suoraan jääkaapista, vaan niiden on oltava huoneenlämpöisiä. Samalla, kun lihat lämpenevät, anna myös grillin lämmetä kunnolla ennen grillauksen aloittamista. 

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaanGrillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalleVaro tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu" Grillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"Älä sorru yleiseen virheeseen grillatessa: "Perinteinen moka"Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?
LihaGrillausMarinadiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti