Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru yleiseen virheeseen grillatessa: "Perinteinen moka"

Grillin kantta ei kannata aukoa turhaan.
Grillin kantta ei kannata aukoa turhaan.Lehtikuva
Julkaistu 06.05.2017 09:30

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Grillaaminen on helppoa, kunhan malttaa olla hosumatta.

Mausteyritys Poppamiehen perustaja ja itseoppinut grillimestari Marko Suksi kehottaa kärsivällisyyteen myös grillatessa.

– Perinteinen moka on kärsimättömyys. Se on aina grillauksen surma.

Jos grillin kantta aukoo jatkuvasti, se hidastaa lihan kypsymistä aivan turhaan.

Kannattaa käyttää aikaa myös raaka-aineeseen tutustumiseen. Jos grilliin on menossa lihoja, joita ei ole aikaisemmin valmistanut, etukäteen on syytä ottaa selvää sopivista valmistustavoista sekä suositeltavista sisälämpötiloista.

Myös oman grillin tunteminen on tärkeää. Lämpötila tulee aina säätää raaka-aineen mukaan. Etenkin jos grillissä on useampaa eri raaka-ainetta, koko grilliä ei kannata lämmittää kuumaksi.

– Grilli kannattaa rakentaa kahdelle lämpöalueelle siten, että puolet tai kolmasosa grillistä jätetään ilman hiiliä tai vastaavasti kaasugrillissä ei laiteta kaikkia polttimoita päälle. Silloin osan lihoista tai kasviksista voi siirtää lepäämään sillä aikaa kunnes loputkin ruoat saadaan valmiiksi.

Kun tuntee laitteiston sekä raaka-aineet ja valitsee oikean lämpötilan ja valmistusmenetelmän, on vaikea epäonnistua.

– Grillaaminen on helppoa ja mukavaa touhua, kun vaan keskittyy siihen ajatuksella, Suksi toteaa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ammattilainen paljastaa: Jos haluat oikeasti hyvän ja laadukkaan grillin, tämän verran sinun täytyy siitä minimissään maksaaNäin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosGrillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?Grillaatko sinäkin suomalaisten suosimaa lihaa? Amatöörimoka pilaa lopputuloksenHans Välimäki varoittaa suomalaisia grillausvirheestä: ”Se on ihan turhaa”
GrilliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grilli
  • 8.8.17:29
    Ruoka

    Pavel Tahkovuori oli lihansyöjä 26 vuotta, kunnes teki täyskäännöksen – tällaisia ruokia hän nyt grillaa

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 1.5.17:34
    Grillaus

    Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja

  • 30.1.08:58
    Alexander Stubb

    Alexander Stubb kokeili ensi kertaa lappeenrantalaista erikoisherkkua: "Hyvinkin maukas"

  • 21.04.202315:29
    Poliisi

    Keväthuuma vei laittomuuksiin Mikkelissä: Kolmekymppiset murtautuivat rautakaupan grillikotaan "lähempi kanssakäyminen mielessä"