Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?
Kokkina työskentelevä, vastikään grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen tietää, miten grillillä loihditaan herkullista ruokaa.
Grillaus on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä sen kanssa on helppo astua muutamaan sudenkuoppaan. Eskelisen mukaan pahin suomalaisten tekemä virhe on grillata liha liian kylmänä.
– Kun liha laitetaan kylmänä grilliin ja paistetaan pinnaltaan rapeaksi, on lopputulos niin kuiva kuin olla ja voi. Suomalaiset grillaavat varsinkin possua ja broileria liian pitkään. Liha menee pilalle, kun sen grillaa liian kuivaksi.
Lihat tulee ottaa huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamisen aloittamista.
Toinen usein toistuva virhe tapahtuu valmiiksi marinoitujen lihojen kohdalla. Eskelinen on pistänyt merkille, etteivät suomalaiset tapaa pyyhkiä valmismarinadia pois.
– Lihat lyödään valmismarinadissa suoraan paketista grilliin ja sitten ihmetellään, kun lihojen pinta palaa ja grilli on tulessa. Marinadit pitäisi pyyhkiä mahdollisimman hyvin pois lihan pinnasta, grillaukseen perehtynyt Eskelinen vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan