Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?

Shutterstock
Julkaistu 22.07.2016 21:15

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Kokkina työskentelevä, vastikään grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen tietää, miten grillillä loihditaan herkullista ruokaa.

Grillaus on periaatteessa helppoa, mutta käytännössä sen kanssa on helppo astua muutamaan sudenkuoppaan. Eskelisen mukaan pahin suomalaisten tekemä virhe on grillata liha liian kylmänä.

– Kun liha laitetaan kylmänä grilliin ja paistetaan pinnaltaan rapeaksi, on lopputulos niin kuiva kuin olla ja voi. Suomalaiset grillaavat varsinkin possua ja broileria liian pitkään. Liha menee pilalle, kun sen grillaa liian kuivaksi.

Lihat tulee ottaa huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamisen aloittamista.

Toinen usein toistuva virhe tapahtuu valmiiksi marinoitujen lihojen kohdalla. Eskelinen on pistänyt merkille, etteivät suomalaiset tapaa pyyhkiä valmismarinadia pois.

– Lihat lyödään valmismarinadissa suoraan paketista grilliin ja sitten ihmetellään, kun lihojen pinta palaa ja grilli on tulessa. Marinadit pitäisi pyyhkiä mahdollisimman hyvin pois lihan pinnasta, grillaukseen perehtynyt Eskelinen vinkkaa. 

Lisää aiheesta:

Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillata
Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos
Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle
Varo tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu"
Grillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"
Grillaatko sinäkin suomalaisten suosimaa lihaa? Amatöörimoka pilaa lopputuloksen
LihaGrillausKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos