Grillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"

shutterstock_274678502
Shutterstock

Valmismarinadin kanssa on helppo mennä metsään. 

Suomalaiset suosivat valmiiksi marinoituja lihoja, jotka on helppo ja nopea grillata. Itse marinoiminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa, eikä sitä aina ole. Valmiiksi marinoitujen lihojen kanssa on kuitenkin

helppo mennä vikaan. Grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula muistuttaa, ettei valmismarinoitua lihaa pidä koskaan laittaa grilliin sellaisenaan.

– Jos valmiiksi marinoidun lihan täräyttää sellaisenaan puolihaalealle grillille, alkaa liha kiehua. Ja kun grilli lopulta alkaa lämmetä, palaa marinadi, tulevat nesteet lihasta pilalle ja lopputuloksena on kuiva liha, Nipula sanoo. 

– Marinadia ei siis pidä laittaa grilliin, vaan lihat pyyhitään paperilla ennen grillausta. Grillauksen aikana lihoille voi halutessaan sitten penslata kastiketta, hän ohjeistaa. 

Nipula muistuttaa myös, ettei lihoja saa laittaa grilliin suoraan jääkaapista, vaan niiden on oltava huoneenlämpöisiä. Samalla, kun lihat lämpenevät, anna myös grillin lämmetä kunnolla ennen grillauksen aloittamista. 

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2016.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat