Grillaaja! Älä missään nimessä tee näin valmismarinadille – "lopputuloksena kuiva liha"
Valmismarinadin kanssa on helppo mennä metsään.
Suomalaiset suosivat valmiiksi marinoituja lihoja, jotka on helppo ja nopea grillata. Itse marinoiminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa, eikä sitä aina ole. Valmiiksi marinoitujen lihojen kanssa on kuitenkin
helppo mennä vikaan. Grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula muistuttaa, ettei valmismarinoitua lihaa pidä koskaan laittaa grilliin sellaisenaan.
– Jos valmiiksi marinoidun lihan täräyttää sellaisenaan puolihaalealle grillille, alkaa liha kiehua. Ja kun grilli lopulta alkaa lämmetä, palaa marinadi, tulevat nesteet lihasta pilalle ja lopputuloksena on kuiva liha, Nipula sanoo.
– Marinadia ei siis pidä laittaa grilliin, vaan lihat pyyhitään paperilla ennen grillausta. Grillauksen aikana lihoille voi halutessaan sitten penslata kastiketta, hän ohjeistaa.
Nipula muistuttaa myös, ettei lihoja saa laittaa grilliin suoraan jääkaapista, vaan niiden on oltava huoneenlämpöisiä. Samalla, kun lihat lämpenevät, anna myös grillin lämmetä kunnolla ennen grillauksen aloittamista.
Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2016.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan