Jos kala ei maistu, kannattaa omega-3-rasvahapot hankkia muista ruoka-aineista.
Omega-3-rasvahappojen terveyshyödyt ovat kiistattomat.
Rasvahapot voivat auttaa estämään sepelvaltimotautia, Alzheimerin tautia ja masennusta. Lisäksi veren korkea omega-3-pitoisuus on yhdistetty pitkäikäisyyteen, kertoo Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus.
Erityisesti omega-3-rasvahappoja saa rasvaisista kaloista, mutta jos syystä tai toisesta et voi kalaa syödä, on muitakin ruoka-aineita, joiden avulla saat tyydytettyä omega-3-rasvahappo-tarpeesi.
Lue Women's Health -sivuston lista muista omega-3-rasvahappoa sisältävistä ruoista.
Edamame-pavut
Edamame-pavut ovat hyvä omega-3-rasvahappojen lähde.
– Ne ovat täydellinen terveysvälipala, sillä ne sisältävät kuitua ja proteiinia, hehkuttaa The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut ravintoasiantuntija Keri Gans.
Pellavansiemenöljy
– Pellavansiemenet ovat hyvä kuidun lähde, mutta jotta saisit tarpeeksi omega-3-rasvahappoja, täytyy sinun nauttia pellavansiemenöljyä, kertoo Gans.
Öljy on tiiviimmässä muodossa, jonka vuoksi siitä saa enemmän rasvahappoja.
Omega-3-kananmunat
Valitse kaupan hyllyltä omegamunia ja saat entistä enemmän terveellisiä rasvoja proteiinipitoisesta aamumunakkaastasi.
Saksanpähkinät
Kaikista pähkinöistä juuri saksanpähkinöissä on eniten omega-3-rasvahappoja. Lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.
KATSO RESEPTI: Hedelmäsalaatti saksanpähkinöillä
Lähde: Women's Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.