Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Etkö voi syödä kalaa? Terveellisiä rasvoja saat muistakin ruoista

edamame
Shutterstock
Julkaistu 30.09.2014 13:00

MTV LIFESTYLE

Jos kala ei maistu, kannattaa omega-3-rasvahapot hankkia muista ruoka-aineista.

Omega-3-rasvahappojen terveyshyödyt ovat kiistattomat.

Rasvahapot voivat auttaa estämään sepelvaltimotautia, Alzheimerin tautia ja masennusta. Lisäksi veren korkea omega-3-pitoisuus on yhdistetty pitkäikäisyyteen, kertoo Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus.

Erityisesti omega-3-rasvahappoja saa rasvaisista kaloista, mutta jos syystä tai toisesta et voi kalaa syödä, on muitakin ruoka-aineita, joiden avulla saat tyydytettyä omega-3-rasvahappo-tarpeesi.

Lue Women's Health -sivuston lista muista omega-3-rasvahappoa sisältävistä ruoista.

Edamame-pavut

Edamame-pavut ovat hyvä omega-3-rasvahappojen lähde.

– Ne ovat täydellinen terveysvälipala, sillä ne sisältävät kuitua ja proteiinia, hehkuttaa The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut ravintoasiantuntija Keri Gans.

LUE MYÖS:  Unohda pekoni – näistä ruoista proteiinit kannattaa hankkia

Pellavansiemenöljy

– Pellavansiemenet ovat hyvä kuidun lähde, mutta jotta saisit tarpeeksi omega-3-rasvahappoja, täytyy sinun nauttia pellavansiemenöljyä, kertoo Gans.

Öljy on tiiviimmässä muodossa, jonka vuoksi siitä saa enemmän rasvahappoja.

Omega-3-kananmunat

Valitse kaupan hyllyltä omegamunia ja saat entistä enemmän terveellisiä rasvoja proteiinipitoisesta aamumunakkaastasi.

Saksanpähkinät

Kaikista pähkinöistä juuri saksanpähkinöissä on eniten omega-3-rasvahappoja. Lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

KATSO RESEPTI: Hedelmäsalaatti saksanpähkinöillä

Lähde: Women's Health

Tuoreimmat aiheesta

Makuja