Mainos
Mainos

Etkö voi syödä kalaa? Terveellisiä rasvoja saat muistakin ruoista

Jos kala ei maistu, kannattaa omega-3-rasvahapot hankkia muista ruoka-aineista.

Omega-3-rasvahappojen terveyshyödyt ovat kiistattomat.

Rasvahapot voivat auttaa estämään sepelvaltimotautia, Alzheimerin tautia ja masennusta. Lisäksi veren korkea omega-3-pitoisuus on yhdistetty pitkäikäisyyteen, kertoo Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus.

Erityisesti omega-3-rasvahappoja saa rasvaisista kaloista, mutta jos syystä tai toisesta et voi kalaa syödä, on muitakin ruoka-aineita, joiden avulla saat tyydytettyä omega-3-rasvahappo-tarpeesi.

Lue Women's Health -sivuston lista muista omega-3-rasvahappoa sisältävistä ruoista.

Edamame-pavut

Edamame-pavut ovat hyvä omega-3-rasvahappojen lähde.

– Ne ovat täydellinen terveysvälipala, sillä ne sisältävät kuitua ja proteiinia, hehkuttaa The Small Change Diet -kirjan kirjoittanut ravintoasiantuntija Keri Gans.

Pellavansiemenöljy

– Pellavansiemenet ovat hyvä kuidun lähde, mutta jotta saisit tarpeeksi omega-3-rasvahappoja, täytyy sinun nauttia pellavansiemenöljyä, kertoo Gans.

Öljy on tiiviimmässä muodossa, jonka vuoksi siitä saa enemmän rasvahappoja.

Omega-3-kananmunat

Valitse kaupan hyllyltä omegamunia ja saat entistä enemmän terveellisiä rasvoja proteiinipitoisesta aamumunakkaastasi.

Saksanpähkinät

Kaikista pähkinöistä juuri saksanpähkinöissä on eniten omega-3-rasvahappoja. Lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.