Oliiveja kannattaa syödä, sillä ne sisältävät monia ihmiselle tärkeitä ravintoaineita.
Oliivit ovat myös olennainen osa viime aikoina pinnalla ollutta Välimeren ruokavaliota, joka valittiin tämän vuoden parhaaksi ruokavalioksi U.S. News & World Reportin toimesta.
Lue lisää: Ylistetty ruokavalio, jota "kaikkien pitäisi noudattaa": Näitä ruokia sinunkin tulisi syödä, jos haluat laihtua ja pysyä terveenä
Jos et pidä oliivien mausta, ei hätää: voit saada monia oliivien tarjoamia terveyshyötyjä, vaikka et popsisi oliiveja sellaisenaan suuhusi. Esimerkiksi oliiviöljystä saa samoja ravintoaineita kuin pelkistä oliiveistakin.
Oliivit eivät ole sattumalta suosittuja. Tässä neljä hyvää ravintoainetta, joita niistä saa.
Antioksidantit
Oliivit ovat täynnä E-vitamiineja ja polyfenoleja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja.
Antioksidantit ovat yhdisteitä, joita esiintyy ihmisen elimistössä ja joista osan ihminen saa ravinnosta. Antioksidantit estävät elimistössä tapahtuvaa vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista. Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa vaurioita muun muassa DNA:han ja solukalvojen rakenteisiin.
