Eviran ylitarkistajan mukaan juustojen homehtuminen ei aiheuta muualla Euroopassa yhtä suurta huolta kuin meillä Suomessa. Kovien juustojen vähäinen vesiaktiivisuus takaa, että homeen mahdollinen myrkky ei pääse leviämään.
Videolla kerrotaan suomalaisjuuston suosiosta maailmalla.
Elintarvikkeiden turvallisuus on herättänyt huolta kauppakeskus Redin asiakkaiden keskuudessa. Monille suomalaisille Viron matkoilta tuttu Juustokuningas-kauppa myy nimittäin juustoja kylmäaltaiden sijaan huoneenlämmöstä.
Asiasta huolestunut lukija otti yhteyttä Makuja.fi:n ja pyysi selvittämään, uskaltaako huoneenlämmössä säilyttyjä juustoja ostaa.
Otimme yhteyttä Eviraan ja kysyimme ylitarkastaja Pirjo Korpelalta, onko juustojen säilyttäminen huoneenlämmössä turvallista, ja kuinka kyseisiä juustoja kannattaa säilyttää kotioloissa.
Maun oletetaan syvenevän huoneenlämmössä
Suomessa ei Korpelan mukaan ole totuttu säilyttämään juustoja huoneenlämmössä, vaikka esimerkiksi Keski-Euroopan markkinamyyjien keskuudessa tämä tapa on yleisesti käytössä.


