Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gianpaolo huomasi yhden oleellisen ongelman suomalaiskaupoissa myytävissä mozzarellajuustoissa – päätti tarttua tuumasta toimeen

3:29Tiedätkö, mikä ero on mozzarellalla ja burratalla? Juustonvalmistaja esittelee, kuinka suomalaisesta maidosta saadaan italialaistyylistä juustoaTiedätkö, mikä ero on mozzarellalla ja burratalla? Juustonvalmistaja Gianpaolo Rinetti esittelee, kuinka suomalaisesta maidosta saadaan italialaistyylistä juustoa.
Julkaistu 23.05.2022 16:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Aidon italialaisen mozzarellan ja burratan valmistus käynnistyy Suomessa. Toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Gastro-messuilla selvisi, miksi Suomessa valmistetulla mozzarellalla on paljon potentiaalia.

Miten italialaisesta mozzarellasta ja burratasta pystyisi nauttimaan myös Suomessa silloin, kun ne ovat parhaimmillaan? Tätä ryhtyi pohtimaan Gianpaolo Rinetti, joka on pyörittänyt jo 16 vuoden ajan italialaisten raaka-aineiden maahantuontiin keskittyvää yritystä Suomessa.

Miltä mozzarellan oikeasti kuuluisi maistua?

Mozzarella on suomalaisille tuttu juusto, mutta monikaan ei ole ehkä pysähtynyt miettimään, miltä sen kuuluisi maistua. 

Rinettin mukaan mozzarella on Italiassa, ja varsinkin sen eteläosissa, todellinen tuoretuote. Tuoreena juusto maistuu aivan erilaiselta kuin pussitettu tai purkitettu, pitkään säilyvä mozzarella. Tuore mozzarella eroaa myös koostumukseltaan siitä, mihin olemme tottuneet.

Rinetti päätti toteuttaa haaveensa siitä, että suomalaiset pääsisivät maistamaan mahdollisimman tuoretta mozzarellaa ja burrataa. Hän päätyi yhtiökumppaneidensa kanssa konseptiin, jossa juustot tuotetaan Suomessa, mutta italialaiseen tyyliin. Juustoja ryhdytään nyt valmistamaan Suomessa kotimaisesta maidosta

– Suomalainen maito on täydellistä mozzarellaan, se on niin puhdasta, Rinetti ylisti MTV Uutisten haastattelussa.

Miten mozzarellaa valmistetaan, millaisia haasteita hommaan liittyy, ja mitä eroa on mozzarellalla ja burratalla? Katso videolta Gianpaolo Rinettin haastattelu.

Lue myös: Marin nerokas mozzarella-kikka kerää kehuja: Voiko tämä olla edes mahdollista?

Lisää aiheesta:

Myydäänkö Suomessa huonolaatuisempaa mozzarellaa kuin Italiassa? Juustokauppias: "Emme voi ikinä toistaa sitä täällä"Ethän tee mozzarellajuustolle näin? Asiantuntija muistuttaa suomalaisia: "Ei koskaan kannata"Onko fetalla ja halvalla salaattijuustolla todellisuudessa mitään eroa? Uunifetapastapäivä nostaa esiin oleellisen kysymyksenMarkus joutui sulkemaan 550 neliön ravintolansa koronan takia – avasi 60 neliön pizzerian Espooseen, ja nyt nämä pizzat viedään käsistäIlmiöksi noussut pizzeria laajentaa Helsingin keskustaan: Suomalaisten suosikkipizzaa ei ravintolan listoilta löydy – tässä syy!Italialaiset ihmettelevät suomalaisten ylistämää pastareseptiä: ”Oletteko tosissanne?”
RuokaJuustoMTV Uutiset LiveMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!