Välttämällä säilyttämiseen ja sulattamiseen liittyvät virheet saat kotonakin parasta mahdollista jäätelöä.
Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa videolla selkeät tunnusmerkit.
Jäätelö maistuu suomalaisille vuodenajasta riippumatta: vuosittain syömme jäätelöä jopa 12–13 litraa henkeä kohden. Kesäkuumalla suussa sulava herkku maistuu kuitenkin erityisen hyvältä.
Erityisesti koronavuonna 2020 jäätelöitä on ostettu kotipakkauksissa. Käytännöllisyydestään huolimatta kotipakastimiin jemmattuihin jäätelöpaketteihin liittyy vaaranpaikka: väärin säilytettynä tai sulatettuna jäätelön maku ja rakenne voivat kärsiä.
Insiderin haastattelemat kokit ja jäätelöasiantuntijat kertoivat, miten kotiin ostetusta jäätelöstä saa parhaimmat maut irti.
1. Säilytä kaukana voimakkaista tuoksuista
Maitotuotteet imevät helposti itseensä vieraita hajuja, minkä vuoksi jäätelö kannattaa pakastimessa säilyttää kaukana voimakkaasti tuoksuvista ruoista, kuten kalasta ja pizzasta.
Jos jäätelöpakkausta ei ole mahdollista säilöä muualle kuin voimakkaasti tuoksuvien pakasteiden viereen, kannattaa pakkaus kääriä ohueen pyyhkeeseen tai uudelleen suljettavaan muovipussiin ennen pakkaseen laittamista.