Ethän sorru makua ja rakennetta tuhoaviin mokiin? 4 helppoa vinkkiä, joilla saat jäätelöstä parempaa

Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit 1:22 Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit

Välttämällä säilyttämiseen ja sulattamiseen liittyvät virheet saat kotonakin parasta mahdollista jäätelöä.

Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa videolla selkeät tunnusmerkit.

Jäätelö maistuu suomalaisille vuodenajasta riippumatta: vuosittain syömme jäätelöä jopa 12–13 litraa henkeä kohden. Kesäkuumalla suussa sulava herkku maistuu kuitenkin erityisen hyvältä.

Erityisesti koronavuonna 2020 jäätelöitä on ostettu kotipakkauksissa. Käytännöllisyydestään huolimatta kotipakastimiin jemmattuihin jäätelöpaketteihin liittyy vaaranpaikka: väärin säilytettynä tai sulatettuna jäätelön maku ja rakenne voivat kärsiä.

Insiderin haastattelemat kokit ja jäätelöasiantuntijat kertoivat, miten kotiin ostetusta jäätelöstä saa parhaimmat maut irti.

1. Säilytä kaukana voimakkaista tuoksuista

Maitotuotteet imevät helposti itseensä vieraita hajuja, minkä vuoksi jäätelö kannattaa pakastimessa säilyttää kaukana voimakkaasti tuoksuvista ruoista, kuten kalasta ja pizzasta.

Jos jäätelöpakkausta ei ole mahdollista säilöä muualle kuin voimakkaasti tuoksuvien pakasteiden viereen, kannattaa pakkaus kääriä ohueen pyyhkeeseen tai uudelleen suljettavaan muovipussiin ennen pakkaseen laittamista.

2. Säilytä jäätelö pakastimen takaosassa

Sulaessaan ja uudestaan pakastuessaan jäätelön rakenne karsii. Välttääkseen rakeisen suutuntuman ja ylläpitääkseen pehmeää tekstuuria, jäätelöpaketti kannattaa sijoittaa pakastimen kylmimpään osaan. 

Jäätelöä ei missään nimessä kannata säilyttää lähellä pakastimen ovea, joka on kylmälaitteen lämpimin paikka. Paketin sijoittaminen pakastimen takaosaan varmistaa, ettei jäätelö pääse sulamaan.

3. Syö jäätelö yhdeltä istumalta

Kun jäätelön poistaa jääkaapista, alkaa se välittömästi sulaa. Sulaminen ja uudelleen jäädyttäminen vaikuttavat jäätelön rakenteeseen kielteisesti. Jäätelö kannattaisikin syödä välittömästi, kun paketin on avannut, mikäli mielii saada herkusta kaiken irti.

Jos jäätelöä ei kykene syömään yhdeltä istumalta, kannattaa sen pinnalle laittaa pala paksua paperia ennen paketin työntämistä takaisin pakastimeen. Paperi estää pakastinta vaurioittamasta jäätelöä.

4. Pehmennä jääkaapissa

Ison jäätelöannoksen pehmentäminen ennen syömistä tuo maut paremmin ja helposti nautittavammin esiin. Jäätelöpaketti kannattaa nostaa pakastimesta jääkaappiin 15–25 minuutiksi pehmentymään. Pehmennä jäätelöä vain sen verran kuin sitä kerralla aiotaan syödä – älä pakasta kertaalleen pehmentynyttä jäätelöä, sillä se vahingoittaa tasaista rakennetta.

Mikrossa jäätelöä ei tule koskaan sulattaa, sillä myöskin tämä metodi tekee siitä rakeisen.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.