Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän sorru makua ja rakennetta tuhoaviin mokiin? 4 helppoa vinkkiä, joilla saat jäätelöstä parempaa

1:22Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa selkeät tunnusmerkit
Julkaistu 16.08.2020 14:02

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Välttämällä säilyttämiseen ja sulattamiseen liittyvät virheet saat kotonakin parasta mahdollista jäätelöä.

Mistä tietää onko jäätelö laadukasta vai ei? Jäätelötehtaan Heikki paljastaa videolla selkeät tunnusmerkit.

Jäätelö maistuu suomalaisille vuodenajasta riippumatta: vuosittain syömme jäätelöä jopa 12–13 litraa henkeä kohden. Kesäkuumalla suussa sulava herkku maistuu kuitenkin erityisen hyvältä.

Erityisesti koronavuonna 2020 jäätelöitä on ostettu kotipakkauksissa. Käytännöllisyydestään huolimatta kotipakastimiin jemmattuihin jäätelöpaketteihin liittyy vaaranpaikka: väärin säilytettynä tai sulatettuna jäätelön maku ja rakenne voivat kärsiä.

Insiderin haastattelemat kokit ja jäätelöasiantuntijat kertoivat, miten kotiin ostetusta jäätelöstä saa parhaimmat maut irti.

1. Säilytä kaukana voimakkaista tuoksuista

Maitotuotteet imevät helposti itseensä vieraita hajuja, minkä vuoksi jäätelö kannattaa pakastimessa säilyttää kaukana voimakkaasti tuoksuvista ruoista, kuten kalasta ja pizzasta.

Jos jäätelöpakkausta ei ole mahdollista säilöä muualle kuin voimakkaasti tuoksuvien pakasteiden viereen, kannattaa pakkaus kääriä ohueen pyyhkeeseen tai uudelleen suljettavaan muovipussiin ennen pakkaseen laittamista.

2. Säilytä jäätelö pakastimen takaosassa

Sulaessaan ja uudestaan pakastuessaan jäätelön rakenne karsii. Välttääkseen rakeisen suutuntuman ja ylläpitääkseen pehmeää tekstuuria, jäätelöpaketti kannattaa sijoittaa pakastimen kylmimpään osaan. 

Jäätelöä ei missään nimessä kannata säilyttää lähellä pakastimen ovea, joka on kylmälaitteen lämpimin paikka. Paketin sijoittaminen pakastimen takaosaan varmistaa, ettei jäätelö pääse sulamaan.

3. Syö jäätelö yhdeltä istumalta

Kun jäätelön poistaa jääkaapista, alkaa se välittömästi sulaa. Sulaminen ja uudelleen jäädyttäminen vaikuttavat jäätelön rakenteeseen kielteisesti. Jäätelö kannattaisikin syödä välittömästi, kun paketin on avannut, mikäli mielii saada herkusta kaiken irti.

Jos jäätelöä ei kykene syömään yhdeltä istumalta, kannattaa sen pinnalle laittaa pala paksua paperia ennen paketin työntämistä takaisin pakastimeen. Paperi estää pakastinta vaurioittamasta jäätelöä.

4. Pehmennä jääkaapissa

Ison jäätelöannoksen pehmentäminen ennen syömistä tuo maut paremmin ja helposti nautittavammin esiin. Jäätelöpaketti kannattaa nostaa pakastimesta jääkaappiin 15–25 minuutiksi pehmentymään. Pehmennä jäätelöä vain sen verran kuin sitä kerralla aiotaan syödä – älä pakasta kertaalleen pehmentynyttä jäätelöä, sillä se vahingoittaa tasaista rakennetta.

Mikrossa jäätelöä ei tule koskaan sulattaa, sillä myöskin tämä metodi tekee siitä rakeisen.

Lue myös: Tiesitkö? On olemassa oikea tapa syödä jäätelöä – näin se pitäisikin todellisuudessa tehdä

Lue myös: Jäätelö, jota suomalaiset hamstraavat nyt kauppojen pakastealtaista eniten – ostatko sinäkin?

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Jäätelötehtaan Sauli vinkkaa: Näin jätskipurkille pitäisikin tehdä, kun sen ottaa pakastimestaBen & Jerry'silta yllättävä ohje: Näin jäätelöpurkki pitäisikin säilyttää pakastimessaMitä teet ensimmäiseksi, kun otat jäätelöpurkin pakastimesta? Jäätelötehtaan Sauli paljastaa kikan, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiNäin saat ruoan säilymään kauemmin ja vältät ylimääräiset kauppareissutJäätelö, jota suomalaiset hamstraavat nyt kauppojen pakastealtaista eniten – ostatko sinäkin?Sulatatko jäätelöpaketin pöydällä? Älä sorru yleisimpiin jäätelövirheisiin
JäätelöRuokaVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • Eilen08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa

  • 31.10.17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää