Mainos

Ben & Jerry'silta yllättävä ohje: Näin jäätelöpurkki pitäisikin säilyttää pakastimessa

Maailmanlaajuisesti tunnettu amerikkalainen jäätelövalmistaja Ben & Jerry’s neuvoo jäätelöpurkeilleen yllättävän säilytystavan. Asiasta uutisoi brittilehti The Sun. 

Videolla vinkki jäätelön annosteluun!

Jäätelöjätti Ben & Jerry’sin mukaan oikea tapa säilyttää jäätelöpurkkia pakastimessa on ”väärinpäin” – siis kansi vasten pakastimen takaosaa. Jäätelövalmistajan mukaan tämä estää jäätelön pinnalle muodostuvat ”pakkasenpuremat”. Pakkasenpuremat aiheuttavat elintarvikkeiden kuivumista ja hapettumista.

– Ajan myötä jää haihtuu. Kun kosteus poistuu jäätelöstä ja yhtyy ympäröivään kosteaan ilmaan, se uudelleenjäädyttää jäätelön pinnan ja samalla syntyy pakkasenpuremat paljastavia jääkiteitä, Ben & Jerry’sin sivuilla kerrotaan.

Jääkiteet eivät tee jäätelöstä syömäkelvotonta, mutta ne heikentävät kermaisen jäätelön laatua ja siitä saatua makunautintoa. Siksi pakkasenpuremia kannattaa Ben & Jerry’sin mukaan estää säilyttämällä jäätelöpurkkia oikein.

Oikea säilytystapa on laittaa purkki pakastimeen niin, että sen kansi on kohti pakastimen takaseinää, eli purkki on ”väärinpäin”. Näin jäätelön pinta ei ole kosketuksissa lämpimän ilman kanssa, kun pakastimen oven avaa. Jos säilytystapa kuulostaa liian monimutkaiselta, Ben & Jerry’sillä on ehdottaa yksikertainen ratkaisu:

– Tietysti toinen suosittu tapa ehkäistä pakkasenpuremia on syödä koko purkillinen jäätelöä kerralla. 

Lähde: The Sun

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja