Tiesitkö? On olemassa oikea tapa syödä jäätelöä – näin se pitäisikin todellisuudessa tehdä
Tutkija paljasti seitsemän kohdan listan jäätelön oikeaoppiseen syömiseen. Näitä kohtia noudattamalla saat jäätelöstä parhaan maun irti. Katso videolta, miten jätskiä syödään oikein.
Tiesitkö, että myös jäätelön syömiseen on olemassa oikea tapa? Ainakin, jos haluat saada jätskistäsi parhaan maun irti.
Brittilehti Mirror kertoo tutkijan tekemästä listauksesta, jossa kerrotaan yksityiskohtaiset ohjeet jäätelön syömiseen. Listan on laatinut aistitutkija Sarah Kemp yhteistyössä vähäkalorisia jäätelöitä valmistavan Oppo Brothers -yrityksen kanssa. Jos jäätelöä syö Kempin esittelemällä tavalla, jätskistä saa parhaimman maun ja aistielämyksen irti.
Ota jäätelö pakastimesta 15 minuuttia ennen syömistä
Ensimmäiseksi jäätelö tulisi ottaa pakastimesta huoneenlämpöön 15 minuutiksi, jotta se pehmenee hieman. Näin jäätelöä ei tarvitse kaivaa aggressiivisesti purkista ja aromimolekyylit eivät haihdu.
Jäätelöä tulisi tutkijan mukaan syödä teelusikalla. Jäätelöä otetaan varovasti puolen teelusikallisen verran, jonka jälkeen sitä maistellaan ja syödään oikeaoppisella tavalla.
Katso videolta seitsemän kohdan lista jäätelön oikeaoppiseen syömiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan