Mainos

Jäätelötehtaan Sauli vinkkaa: Näin jätskipurkille pitäisikin tehdä, kun sen ottaa pakastimesta

Jäätelöpurkkia ei kannatakaan ottaa huoneenlämpöön hetkeksi ennen jätskin syömistä. Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto vinkkaa paremman tavan.

Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto vinkkasi aiemmin, miten jäätelöstä saa tehtyä upeita annoksia ilman, että jätskistä pyörittelee palloja. Sauli suositteli kokeilemaan jäätelön leikkaamista lohkoiksi tai kiekoksi perinteisen pallonpyörittelyn sijaan. 

– Jos haluaa oikeasti hyviä palloja, niin täytyisi olla sellainen jäätelökauha kuin jäätelökioskeissa on. Harvalla on sellainen kotonaan. Kauha lämpenee sisältä vedessä ja siinä on oikeat kulmat, niin saa pallot kauniiksi. Harvemmilla on sellainen, koska ne maksavat.

Ota jäätelöpurkki jääkaappiin ennen tarjoilua

Pallojen tekemistä varten jäätelön pitäisi myös olla rakenteeltaan ja sulamisasteeltaan juuri oikeanlaista. Jos jäätelön ottaa huoneenlämpöön hetkeksi pallojen pyörittelyä varten, koostumuksesta ei koskaan tule hyvää. Jäätelö sulaa päältä, mutta on alta edelleen kovaa. 

– Tämän vuoksi jäätelö kannattaakin laittaa jääkaappiin 10–15 minuutiksi, ennen kuin sitä ottaa. Tätä ei moni tule ajatelleeksi, Sauli vinkkaa.

Tarvittava aika jääkaapissa riippuu myös tietysti siitä, kuinka kylmässä pakastimessa jäätelö on ollut. Jäätelötehtaalla jäätelöitä säilytetään 27 pakkasasteessa, joten kymmenen minuuttia jääkaapissa ei vielä riitä pallojen pyörittelyyn. Kotioloissa pakastimet ovat lämpimämpiä. 

– Ja tilanne on tietysti eri, jos tulet kaupasta kotiin ja jäätelö on ollut autossa tunnin. Tämä on juuri se vaikeus pallojen teon kanssa, sillä olosuhteiden pitäisi olla mahdollisimman stabiilit. Jos teet jäätelöpurkista viipaleita tai lohkoja, niin jäätelön lämpötila ei ole niin justiinsa, kunhan veitsi vain uppoaa. Pystyy paljon kylmempänäkin rakentamaan annoksen.

Jos teet useamman jäätelöannoksen tarjolle, kannattaa myös tarjoilulautaset tai kulhot laittaa hetkeksi pakastimeen. Näin jäätelön sulaminen hidastuu. Jos leikkaat jäätelöä kuumaan veteen kastellulla veitsellä, pidä mielessäsi yksi asia:

– Kuivaa veitsi aina välissä, jotta jäätelöön ei sekoitu vettä.

Katso videolta vinkit jäätelön annosteluun ja tarjoiluun!


Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja