Mitkä jäätelöt menevät Suomessa nyt kaupaksi? K-ryhmä listasi kovimmat jäätelötrendit.
Suklaa, vanilja ja toffee ovat jäätelösuosikkeja vuodesta toiseen. Jäätelöallas on hyvä kurkistusikkuna ruokatrendeihin: suomalaisiia kiinnostavat jäätelöuutuudet. Esimerkiksi tänä keväänä K-ruokakauppoihin on lanseerattu jo noin 80 jäätelöuutuutta. Suomalaiset ovat jäätelönkulutuksessa Euroopan kärkimaita.
K-ryhmä listasi tämän kesän viisi jäätelötrendiä, joissa nousevat niin hyvinvointi, herkuttelu, kuin ympäristön huomioiminenkin.
Kesän viisi jäätelötrendiä
1. Ympäristöystävällisemmät pakkaukset ja hävikin hyödyntäminen valmistuksessa
2. Perustuotteista siirrytään laadukkaampiin herkutteluvaihtoehtoihin
3. Isot tuutit
4. Kasvipohjaiset jäätelöt, vegaanisia vaihtoehtoja jo lähes jokaisessa muodossa (puikot, tuutit, puolen litran pakkaukset sekä monipakkaukset)
5. Vähemmän sokeria sisältävät vaihtoehdot tulevat pikkuhiljaa myös jäätelöhyllylle.
K-ryhmän tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinenk kertoo, että viimeisen vuoden aikana myyntiään ovat kehittäneet erityisesti vegaaniset jäätelöt ja kotipakkauksissa myytävät laadukkaat herkuttelujäätelöt.
– Uutuuksissa kiinnostavat aina myös erikoisemmat maut, tänä vuonna esimerkiksi on tullut myyntiin inkiväärisorbettia. Jäätelöitä ostetaan pääasiassa herkuttelua varten, ei niinkään terveellisyys edellä, mutta jäätelöaltaasta löytyy myös vähemmän sokeria tai enemmän proteiinia sisältäviä jäätelövaihtoehtoja.