Yksi parhaimpia jälkiruokia on ehdottomasti jokaisen lapsen suosikki eli jäätelö! Täydellinen jäätelöannos syntyy kauniin pyöreistä jäätelöpalloista, ja muutamalla vinkillä täydellisen muodon voi saavuttaa helposti itse kotona.
Amerikkalaiset jäätelöalan ammattilaiset jakavat Huffington Postille parhaat vinkkinsä, joilla jäätelöpalloista saa aivan täydellisiä. Erinomaiseen lopputuloksen saavuttamiseksi huomiota tulee kiinnittää niin jäätelön sulatukseen, välineisiin kuin oikeaan tekniikkaankin. Tiesitkö, miksi jäätelökauha täytyy kastaa ennen pallojen muodostamista kylmään veteen?
Sulatus
Ideaali lämpötila jäätelön leikkaamiselle on neljän ja viiden asteen välissä, joten juuri pakkasesta otettu jäätelö on aivan liian kovaa ja kylmää tarjoiluun. Vaikka kivikovasta paketista saisikin jonkinlaisen palasen lautaselleen, on jäätelö niin kylmää, ettei makua erota kunnolla.
Jäätelö täytyy siis pehmentää, ja tässä monet tekevätkin virheen: jäätelöä ei kannata laittaa keittiön pöydälle sulamaan. Huoneenlämmössä jäätelö sulaa aivan pehmeäksi reunoilta, mutta jää kivikovaksi sisältä, jolloin kauniita jäätelöpalloja on lähes mahdoton tehdä.
Jäätelöpaketti kannattaa laittaa pehmenemään jääkaappiin noin 10–20 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin sulaminen tapahtuu paljon tasaisemmin. Makuihin kannattaa myös kiinnittää huomiota: suklaajäätelö sulaa hitaammin, joten se kannattaa laittaa jääkaappiin ennen vaikkapa vanilja- ja kinuskijäätelöä.
Välineet ja vesi
Jäätelön voi toki leikata veitsellä, mutta kaunein lopputulos tulee usein täydellisen pyöreistä jäätelöpalloista. Valioyksilön tekeminen ei ole kuitenkaan mikään helpoin homma, joten välineet kannattaa pitää kunnossa. Jäätelöpallojen tekoon ammattilaiset suosittelevat jäätelökauhaa, joka sisältää lämpöä johtavaa nestettä kahvassa, ja käsien lämmön avulla muodostaa jäätelöpallon.

