Kun suosikkijuoma Aperol Spritzia lähtee valmistamaan, ei jäiden osuutta pidä aliarvioida ja soodalla läträtä liikaa. Italiassa päälle lisätään appelsiininsiivun lisäksi oliivi.
Katso yllä olevalta videolta, millaisia juomia maailmalla on nautittu vuosikymmenten saatossa.
Yksi tämän kesän suomalaisten suosikkidrinkeistä on ehdottomasti italialaisperäinen Aperol Spritz. Raikasta ja etelänloman muistoja mieleen tuovaa trendidrinkkiä on nautittu nyt ahkerasti sekä terasseilla että kotona.
Aperolin ja Camparin Suomen brand ambassador Andrei Cioancan mukaan Aperol Spritz on helppo drinkki valmistaa, sillä resepti on yksinkertainen ja raaka-aineet helposti saatavilla.
Suomalaiset sortuvat kuitenkin useimmiten kahteen tyypilliseen virheeseen drinkkiä valmistaessa.
– Ensimmäinen on se, ettei käytetä tarpeeksi jäitä. Lasissa pitäisi olla ihan reilusti jääpaloja, se on yleensä ensimmäinen asia, joka laitetaan lasiin. Suomessa jostain syystä lasitetaan todella vähä jäitä, vaikka se on iso osa juomaa, Cioanca kertoo.
– Jään tarkoitus ei ole laimentaa juomaa, vaan pitää se kylmänä. Aperol Spritz pitäisi nauttia nimenomaan kylmänä.

