Kirsin "järjettömän hyviksi" ylistetyt lihapiirakat valmistuvat helposti uunissa – testaa hittiohje!
Lihapiirakat uunissa ovat nousseet jälleen somesuosioon. Joko sinä olet testannut hittiohjetta?
Kotiruokaa Kirsin tapaan -blogia pitävä Kirsi Paukkonen jakoi sosiaalisessa mediassa vuonna 2017 uunilihapiirakkareseptin, joka hurmasi tuolloin kotikokit.
Kirsi jakoi ohjeen muun muassa Facebookin suosittuun Kotiruokaryhmä-yhteisöön, jossa siitä muodostui nopeasti hittiresepti. Lähes poikkeuksetta kaikki ovat kehuneet Kirsin uunilihapiirakoita erinomaisiksi, sosiaalisessa mediassa jopa "järjettömän hyviksi".
– Yllätyin itsekin kuinka samankaltaisia uuniversioista tuli uppopaistettuihin verrattuna. Maku on mainio! Tämä on hyvä vaihtoehto heille, jotka eivät uskalla uppopaistaa tai haluavat vältellä sellaisia rasvaisia tuotteita, Kirsi kommentoi MTV:lle vuonna 2017.
Lihapiirakat uunissa jälleen kotikokkien suosiossa
Nyt uunissa valmistuvat lihapiirakat näyttävät jälleen nousseen somesuosioon. Lihapiirakat voi valmistaa perinteiseen tapaan jauhelihatäytteellä, tai sitten kokeilla rohkeasti esimerkiksi kasvisversiota. Savusuolaa-bloggaaja Janica on muun muassa tehnyt uunivihikset munakoisotäytteellä.
Rohkeimmat ovat kokeilleet lihapiirakoiden valmistamista myös airfryerissa. Myös tämä menetelmä onnistuu, kunhan on tarkkana paistoajan kanssa, sillä lihapiirakat voivat kyseisessä pömpelissä kuivua herkästi.
Varmin tapa onkin kokeilla perinteistä ohjetta uunilihapiirakoihin.
Nappaa ohje: Kirsin lihapiirakat uunissa
Katso myös video: Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa Lidlin paistopisteellä?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti