Emmi, 33, ei ollut koskaan maistanut maksalaatikkoa – sitten tulivat joulun hittitortut: "Olen niin hämmentynyt nyt"

Uusi tapa tehdä joulutortut! Testaa nerokkaat kuusitortut 1:25 Uusi tapa tehdä joulutortut! Testaa nerokkaat kuusitortut
KATSO MYÖS VIDEO: Testaa nerokkaat kuusitortut!

Maksalaatikolla täytetyt joulutortut ovat tämä joulukauden uusi torttuhitti. Testasimme ne!

Joka vuosi yksi joulutorttujen täyte vaikuttaa olevan ylitse muiden.

Aiempina vuosina olemme innostuneet esimerkiksi Toffifee-tortuista, Vihreä kuula -täytteestä sekä jopa maksamakkaralla kruunatuista tortuista.

Tämän vuoden "uutuus" saattaa olla perinteistä luumumarmeladia liputtaville jo hieman liian eksoottinen. Joulutorttujen päälle nimittäin sipaistaan puolukkahilloa ja maksalaatikkoa.

Positiivinen vastaanotto somessa

Maksalaatikkotorttuhypeä on nostattanut muun muassa Ravintola Backaksen yrittäjä, kokki Lauri Kaivoluoto, joka jakoi torttuvideon Instagram- ja TikTok-tileillään.

Joo joo, kaikki ei oo hyvin. Mut vein näitä eilen töihin ja kaikki ravintola-alan rautaiset ammattilaiset meillä kehu näitä, Kaivoluoto kirjoitti Instagram-julkaisussaan.

Tätä ennen maksalaatikkotorttuja hehkutettiin Janne Palosaaren toimesta Facebookin Äijät kokkaa -ryhmässä.

Suolaiset joulutortut ovat saaneet yllättävän positiivisen vastaanoton. Muun muassa Radio Novan aamujuontajat Minna Kuukka ja Kimmo Vehviläinen julistivat maksalaatikkotortun toimivaksi yhdistelmäksi.

Testasimme maksalaatikkotortut

Makuja-ruokatoimituksessa päätettiin testata somekansan villinneet tortut. Maistelijoiden odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä kumpikaan testaajista ei ole maksalaatikon ystävä omassa arjessaan. Itse asiassa, toinen testaajista, Emmi, ei koko 33 vuoden elämänsä aikana ollut koskaan maistanut maksalaatikkoa. 

Totuuden hetken koittaessa yllätys oli melkoinen. Tortut tuoksuivat vienosti maksalaatikolta, mutta maku oli todella hillitty.

– Jos maksalaatikkoa pitää syödä, niin kyllä se tässä muodossa menee ehdottomasti, maksalaatikkoa normaalisti inhoava Petra summasi.

–  Maksalaatikko sopii todella hyvin yhteen tämän taikinan ja hillon kanssa, ensikertalainen Emmi totesi ja lisäsi vielä:

– Olen niin hämmentynyt nyt. Olin ihan varma, että vihaan näitä. 

Makuraati suosittelee testaamaan maksalaatikkotorttuja ensin pieninä versioina ja jos makumaailma miellyttää, kannattaa siirtyä perinteiseen, isoon tähtitorttuun.

Maksalaatikkotortut, jatkoon!

Katso myös: Joulutorttu vai jouluinen korvapuusti? Tämä kahvihetken herkku ei ole välttämättä sitä, miltä päälle päin näyttää!

Joulutorttu vai jouluinen korvapuusti? Tämä kahvihetken herkku ei ole välttämättä sitä, miltä päälle päin näyttää! 1:29

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat