Elina kehitti herkullisen version perinteisestä pyttipannusta – perunoille yllättävä korvaaja
Elina Innasen versiossa pyttipannussa käytetään perinteisten perunoiden sijaan perunagnoccheja.
Ruokakirjailija Elina Innanen, monelle tuttu myös Chocochili-blogista, kokosi tuoreimmassa teoksessaan yhteen reseptejä, joiden valmistus onnistuu joko yhdessä pannussa, kattilassa, padassa tai uunipellillä.
Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022) -kirja alkoi muhia Innasen mielessä, kun hänen kokkausmahdollisuutensa muuttuivat vuosi sitten isosta erillisestä keittiöstä kämppiksen kanssa jaettuun minikeittiöön ja käsin tiskaamiseen.
– Tämä on täydellinen kirja meille, joiden keittiöissä ei ole liikaa neliöitä ja joita ei ruoanlaiton jälkeen huvita käyttää koko iltaa tiskaamiseen. Yhden astian vegaaniruoat sopivat tietysti myös ihan kaikille, jotka haluavat päästä ruoanlaiton kanssa vähän helpommalla! Innanen kirjoittaa teoksensa alkupuheessa.
Yksi näistä yhden pannun ruoista on gnocchipyttipannu.
Lue myös: Oletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"
Gnocchipyttipannu
Perinteiseen pyttipannuun pilkotaan keitettyjä perunoita ja mitä jääkaapin perältä löytyykään.
Innasen vegaanisessa versiossa perunoiden virkaa toimittavat perunagnocchit eli italialaiset mykyt. Lisämaustetta antavat herkkusienet ja vegaaniset nakit, jotka voi korvata myös savutofulla, sekä arrabbiata-pesto.
Tiskimäärästä ei tarvitse huolehtia, sillä koko komeus valmistuu yhdellä pannulla.
Lue myös: Yllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokavinkit!
Katso myös: Natalia Salmela paljastaa parhaan vinkkinsä kasvisten käyttöön ruoanlaitossa
Somevaikuttaja ja yrittäjä Natalia Salmela vinkkaa, miten ruokaan saa helposti sisällytettyä kasviksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria