Ehdoton hittileipä Suomessa: "Valmistus on niin helppoa!"

koko_suomi_leipoo_s09_eps6_beautyshots_taidonna25C225A8yte_siiri_02_kuvaaja_saku_tiainen
Nämä rieskaset valmisti Siiri Koko Suomi leipoo -ohjelmassa. Nappaa resepti jutusta! MTV Oy / Saku Tiainen

Oletko koskaan leiponut itse rieskoja? Se on todella helppoa!

Supisuomalaiset rieskat lukeutuvat suosituimpien leivonnaisten joukkoon vuodesta toiseen. Nyt rieskat nousivat taas ajankohtaiseksi, kun tuoreen Koko Suomi leipoo -kauden kuudennessa jaksossa Siiri valmisti ravitsevia rieskasia.

Rieskataikinan voi valmistaa monista eri raaka-aineista ja siihen kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös hävikkiuhan alla olevia aineksia. 

Mahtavat perunarieskat: "Valmistus on niin helppoa"

Erinomaisen maukkaat rieskat valmistuvat muun muassa perunamuusin jämistä. Perunarieskat olivat koronavuonna 2020 yksi googlatuimmista ruokaohjeista.

Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäensuositusta Peruna-keittokirjasta (Readme, 2019). Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.

– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.

Gluteenittomat rieskat tattarista

Martat sen sijaan vinkkasivat viime vuonna MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa helpon ohjeen tattaririeskoihin. Tattaririeskojen valmistamiseen vaaditaan niin ikään vain muutama ainesosa. Tattari on myös luontaisesti gluteeniton raaka-aine. 

Tattaririeskoista saa ruokaisan välipalan tai lisukkeen aterialle, kun niiden kylkeen valmistaa esimerkiksi pinkin paputahnan. 

Katso myös video: Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa

Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa – pakastealtaasta löytyy aarre:"Kannattaa hyödyntää" 5:24
Pakastealtaasta löytyy aarre!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!